To je to što me zanima!

Linić za iduću godinu najavio rezove i smanjenje cijene rada

Bitka za jačanje njihove konkurentnosti važan je dio programa gospodarskog oporavka, rekao je ministar Linić prilikom najave nove kreditne linije HPB-a
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić rekao je, prilikom najave nove kreditne linije HPB-a namijenjene izvoznicima, kako Vlada radi sve kako bi pomogla izvoznicima.

- Bitka za jačanje njihove konkurentnosti važan je dio programa gospodarskog oporavka. U ovih devet mjeseci, Vlada se nizom mjera, prvenstveno smanjenjem brojnih opterećenja bori za poboljšanje izvoza i jačanje konkurentnosti - izjavio je Linić.

Osvrnuo se i na kreditni rejting zemlje rekavši kako je ovoj Vladi stalo do rejtinga. Predvidio je tri posto deficita u iduće dvije godine, no usporedno i nastavak strogih rezova. Rekao je da sama štednja bez gospodarskog rasta neće donijeti uspjeh. Za iduću godinu najavio je istu poreznu klimu i nastavak smanjenja cijene rada te racionalizaciju na svim razinama, posebice u javnom sektoru.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • vankel 09.10.2012.

    ja se slazem,da u ovu zemlju dodje reda,ali sramota,je da se sve lomi na ledjima gradjana,radnika. sramota.

  • LjiljanaRašić 29.09.2012.

    pa kad već sve režu neka srežu i svoje plaće.zanima me kako bi živjeli sa 2300 kuna,dvoje djece i sve veće režije?????

  • 29.09.2012.

    Sve vlade do sada pa tako i ova (naročito) vodile su nas nazad umjesto naprijed. Postali smo nešto između kapitalizma i feudalizma - mada mislim da su kmetovi živjeli bolje nisu imali problema s režijama, a za plače nisu ni znali. Danas u kapitalizmu režije nas ubijaju (lagano ko na vatri), a za plače znamo al ih nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare