To je to što me zanima!

Lisica s kitnjastim repom po Zagrebu tražila hranu

Bila je vrlo strašljiva. Kad sam je počeo slikati prepala se još više i brzo je pobjegla među parkirane automobile, kaže naš čitatelj iz Zagreba
Vidi originalni članak

Vraćao sam se kući i parkirao auto pred zgradom. Izašao sam iz auta i u vrtu ispred ulaza u zgradu u zagrebačkom naselju Trešnjevka primijetio neku životinju. Prvo sam mislio da je mačka, a onda sam vidio kitnjasti rep i shvatio da je to zapravo lisica. Vjerojatno je tražila hranu, rekao je naš čitatelj Goran koji je fotografiju snimio u utorak.
- Bila je vrlo strašljiva. Kad sam je počeo slikati prepala se još više i brzo pobjegla među parkirane automobile - rekao je Goran.
U Zavodu za biologiju, patologiju i uzgoj divljači na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu su rekli da lisice često dolaze u grad jer im u njemu odgovara teren i nemaju neprijatelja.
- To ne znači da je lisica bijesna. Bolesna životinja se prepoznaje po tome što je agresivna i jako slini. Ova je lisica očito zalutala na Trešnjevku. U Zagrebu ih ima dosta, a skrivaju se u jazbinama i dupljama. Najviše ih ima u proljeće kad se pare i u jesen kad mladi traže novo sklonište. Ako netko primijeti lisicu najbolje je da nazove Veterinarsko higijenski servis - kažu u Zavodu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare