To je to što me zanima!

Lisice ljudima ulaze u dvorišta i jedu hranu iz kontejnera

SVE IH JE VIŠE: Čitateljica se brine što u naselju ima puno male djece i boji se lisičine reakcije. Žalila se i prijavljivala policiji i veterinarima, no svi su se oglušili o njezine pozive
Vidi originalni članak

Ne znam je li bijesna, ali Sesvetama već tjednima šeće lisica. Ne boji se ljudi, približava im se, jede hranu iz kontejnera, svaki dan hoda oko zgrada, požalila nam se čitateljica.

Brine je što u naselju ima puno male djece i boji se lisičine reakcije. Žalila se i prijavljivala policiji i veterinarima, no svi su se oglušili o njezine pozive. Isti problem brine i građane Valpova. Međutim, nema straha, poručuje Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

- Te lisice nisu bijesne i građani ne moraju strahovati. Urbane sredine povezane su s prirodom i brojnim zelenim površinama, pa pojava lisica i drugih vrsta divljih životinja u gradovima nije ništa neobično. Lisice su među zgradama pronašle lak izvor hrane, a najveći problem predstavlja smeće, objašnjava Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta. Prema Zakonu o lovstvu, zabranjeno je loviti u naseljenim područjima, stoga dok se problem ne riješi građanima se preporučuje da ne ostavljaju hranu na otvorenom, a kante i kontejnere za smeće trebali bi držati zatvorenima.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • cyber 15.10.2017.

    Kod mene doma prakticki zivi lisica. Jede iz zdjelice s mackama a s njima se igra i mazi...fascinantno nesto za vidjeti. Jos malo ima strah od ljudi ali kak je krenulo pripitomit cu ju za mjesec dva

  • Arad_1 15.10.2017.

    Pogledajte na youtube Amerikance koji drze lisice za kucne ljubimce.Nesto divno.

  • Arad_1 15.10.2017.

    Divlje i neukrocene zivotinje su svetinja.Kao grbavo drvo.A covjek je umjetno i neprirodno stvorenje kojeg je izopacila tehnologija i grijeh.

Komentiraj...
Vidi sve komentare