To je to što me zanima!

Lista bogataša: Ovo su hrvatske tvrtke koje vrijede milijarde. Koji im je bio recept za uspjeh?

NOVI EXPRESS Neki su od malih mjesta došli do uspjeha u Zagrebu. Drugi su se odrekli sigurnog posla u državnim firmama u velegradu i stvorili međunarodna poslovna carstva. Ovo su njihove priče
Vidi originalni članak

Na listi stotinu najvrednijih tvrtki u regiji, koju ju je nedavno predstavio beogradski biznis magazin Nedeljnik metodama sa Stern School of Business - New York University, srbijanske kompanije prevladavaju u odnosu na hrvatske s 46 naprema 27, ali u Top 10 stvari stoje neriješeno, pet naprema pet. Među tih pet najbogatijih već su dva hrvatska predstavnika novoga vala, odnosno IT sektora, telekomunikacija i digitalnih platformi - četvrtoplasirani vodnjanski Infobip (2,5 milijardi eura) i odmah iza njih neizbježni Mate Rimac (2,27 milijardi). Preostale hrvatske tvrtke među deset najjačih igrača na području bivše države čine najbogatija kompanija regije uopće, koncern Agram Dubravka Grgića, čija se vrijednost procjenjuje na 2,8 milijardi eura, dobro nam poznata Atlantic grupa Emila Tedeschija (1,6 milijardi eura) i trgovački lanac Plodine kao deseti (Mile Ćurković - 1,31 milijarda).

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • Luna777 05.02.2023.

    Sve se može pitati tajkune, samo ne, kako su stekli prvi milijun! Lov u mutnom... ili sposobnost?

  • nnjmkd 05.02.2023.

    Mene zanima odakle su krenuli? Tko su i sto su bili 1990? Kada i kakvu skolu su završili? Ratno profiterstvo? Pretvorba i privatizacija? Clanska iskaznica? Tko ste i što ste bili do 1990?

  • Miovil 04.02.2023.

    Sve je to lijepo pročitati,uspješni i bogati ljudi i sigurno luksuzno žive oni i obitelj.Mene zanima kako žive njihovi radnici,kako žive radnička djeca,je li im omogućeno školovanje,ostaju li u Hrvatskoj ili lutaju po svijetu.Ne zaboravimo da je na ovim prostorima već viđen kapitalizam još prije komunizma kako ga većina naziva.Mada to nije bio komunizam nego socijalističko samoupravni sustav .Taj sustav je uvjetovao na prvom mjestu brigu o radnicima,rješavanju stambenog pitanja,stipendiranju djece,brigu o ishrani i mnogi toga iz područja ličnog standarda.30 % primanja je bilo izjednačeno između direktora i čistačice.Tu je spadao regres za GO topli obrok,prijevoz,liječenje bolesnih radnika .....A sam kapitalizam prije socijalizma u prabivšoj Yugi bio je humaniji nego današnji.Kad je poznata ZDENKA,kći vlasnika Zdenka Sireevi i Pivovara Daruvar,upitala tata što ću ja jesti za doručak,odgovorio joj jr jest ćeš ono što jedu moji radnici.Bogatstvo nije neptijatelj radnika dapače sve je to stvoreno na radničkim leđima i imaju pravo bar nešto koristiti od tog SILNOG BOGATSTVA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare