To je to što me zanima!

Ljekarne u Slavoniji: Plaća 11 tisuća kn, a nitko ne želi raditi

Iako nude plaću koja je za 30 posto veća nego u Zagrebu, nitko ne želi doći raditi u ljekarne u Slavoniji i Baranji. Trenutačno se traži najmanje deset magistara farmacije
Vidi originalni članak

Stalno smo u potrazi za farmaceutima. Konstantno imamo raspisan natječaj i vrlo dobro znamo koliko je taj kadar teško, gotovo nemoguće pronaći, unatoč tome što je plaća koju nudimo znatno viša od prosjeka u čitavoj Hrvatskoj. Natječaj smo raspisali i u BiH. Snalazimo se, tražimo kadar gdje god možemo. Da bi mogli doći raditi kod nas, ti magistri farmacije iz BiH moraju imati hrvatsko državljanstvo, jer to olakšava postupak. Moraju imati i odgovarajuću diplomu, odnosno položen stručni ispit i važeću licencu za rad. Ako su studij završili izvan Hrvatske, diplomu im mora nostrificirati Hrvatska ljekarnička komora, rekao je za Glas Slavonije Žolt Tripolski, vlasnik Ljekarni Tripolski.

Osim veće plaće, nude i stručno usavršavanje, a za posao su se počeli javljati i Bugari te Makedonci. Potražnja za farmaceutima je navodno velika i u ostatku Hrvatske, a Tripolski tvrdi da će ih s vremenom biti potrebno i više jer se otvara sve više ljekarni.

Prosječna plaća za posao u ljekarni u Zagrebu iznosi oko 8500 kuna, a u Osijeku se za isti posao može dobiti i 11 tisuća kuna. 

NEBULOZA U VODICAMA Tete u vrtiću nisu dobile plaću jer nema tko potpisati isplatu

Privatnici i Županija stipendiraju studente farmacije iz Slavonije i Baranje iznosima i do 1500 kuna mjesečno, ali godišnje ovaj studij upisuje tek neznatan broj ljudi. Ove godine na oba postojeća studija upisano je nešto manje od 170 studenata, a farmaciju je kao prvi izbor prijavilo 344 maturanata, što pokazuje da je taj studij jedan od najpoželjnijih.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • tonkica_palonkica 06.10.2018.

    oho 24 sata sad kuka da nema tko radit u Hrvatskoj, prije nekih mjesed dana konstantno price o bajkovitom zivotu svugdje drugdje nego kod nas otkad je vas briga sto nema tko radit u Slavoniji

  • borninCroatia 06.10.2018.

    Ljudi kakva su vremena došla,farmaceuti su ipak veća gospoda od nas liječnika,pogotovo zaposlenih u Domovima zdravlja.

  • Sangajac 06.10.2018.

    Možda sada kada onaj psihopat Bajto više nije ravnatelj bude više zainteresiranih jer je poznato da magistre nisu htjele raditi u Osječkim ljekarnama upravo zbog tog psihopata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare