Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Tete u vrtiću nisu dobile plaću jer nema tko potpisati isplatu

Gradski vrtić Tamaris u Vodicama nema ravnateljicu, koja potpisuje isplate plaća, jer je Upravni sud ocijenio da ju ne može imenovati gradonačelnik nego Gradsko vijeće

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
22 komentara

Čak 24 odgojiteljice i još 16 djelatnika u stručnoj i tehničkoj službi Gradskog vrtića Tamaris u Vodicama neće dobiti plaću za rujan jer ustanova nema ravnatelja koji bi potpisao isplatu. Imenovanje ravnateljice Tine Storić koja je na provedenom natječaju izabrana kao najbolji kandidat, potvrdili su nam u Gradskoj upravi, 'srušio' je Upravni sud u Splitu.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon žalbe jedne od kandidatkinja koje nisu prošle, Upravni sud je ocijenio da ravnateljica za koju se odlučilo Upravno vijeće Tamarisa nije smjela biti imenovana od strane gradonačelnice, već Gradskog vijeća.  

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić

Gradonačelnica Nelka Tomić smatra da nikakva proceduralna pogreška u imenovanju nije počinjena, no svejedno će ga staviti na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Ističem najprije da nije poništen natječaj, već rješenje o imenovanju. To se dogodilo naprosto zbog toga što je sud zauzeo pravni stav da je tijelo koje imenuje ravnatelja Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik. Želim podsjetiti da je u statutu vrtića iz 2013., kao i u osnivačkim aktima vrtića, eksplicitno navedeno da ravnatelja imenuje gradonačelnik, dok u zakonu stoji pojam osnivač. Dakle, ponavljam, sud, čija je odluka obvezujuća, ustvrdio je kako je osnivačev organ koji ima nadležnost Gradsko vijeće, a što je u suprotnosti ranijem mišljenju nadležnog ministarstva. Prema statutu vrtića i tom mišljenju Ministarstva, prema istim aktima i po istoj proceduri, imenovana je prijašnja ravnateljica vrtića koja je svoj mandat odradila u cijelosti. Gradsko vijeće će u najkraćem mogućem roku postupiti prema sudskoj uputi, te će se daljnjim zakonskim postupanjem ispoštovati svi zakonski rokovi o imenovanju ravnateljice, kao i zakonski rokovi za isplatu plaća djelatnicima vrtića - odgovorila nam je gradonačelnica Tomić.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message