To je to što me zanima!

Umrla časna sestra Ljubica Bernardica Kovač: Ljekovitim biljem liječila je tisuće ljudi

Sestra Ljubica iz Posušja preminula je u petak, poznata je po tome što je biljnim pripravcima i čajnim mješavinama liječila bolesne ljude
Vidi originalni članak

Časna sestra Ljubica Bernardica Kovač iz Posušja je preminula u petak, 6. siječnja u 85. godini života. Samostanu Družbe Kćeri Ljubavi Božje se pridružila davne 1956. godine.

Roditelji časne su se teško razboljeli početkom 80-ih godina. Majka je bolovala od Parkinsonove bolesti, a otac od anemije. Brigu za bolesne roditelje preuzela je sestra Ljubica koja ih je liječila svojim biljnim mješavinama. Zahvaljujući tome otac je poživio još 12 godina, a majka 15.

Početkom 90-ih sestra Ljubica je svoje lijekove iz prirode počela pripremati u kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njezinu pomoć. Svojim ljekovitim biljem godinama je liječila tisuće ljudi diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

- Dragi naši, sa tugom u srcu i bolom u duši obavještavamo Vas da je naša časna blago u gospodinu preminula. Živjela je za sve nas i mi ćemo živjeti uspomenu na nju. Velika žena, veliki borac, veliko srce i duša. Veliko zbogom naša časna, moli se za nas i sve nas čuvaj iz okrilja našeg Gospodina. O vremenu i mjestu pogreba naknadno ćemo Vas obavijestiti - objavili su na njezinom službenom Facebook profilu.

Idi na 24sata