To je to što me zanima!

Ljubičić iz fotelje ministra uskočio u liječničku kutu

Bivši ministar zdravstva Neven Ljubičić vratio se u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica i kaže da uživa u svom starom poslu - liječničkom pozivu
Vidi originalni članak

Dobro nam došli, sa smiješkom su Nevena Ljubičića pozdravljale sestre i liječnici po hodnicima zagrebačke Vinogradske bolnice. Nakon tri i pol godine Ljubičić je opet obukao bijelu kutu i vratio se svojoj najvećoj ljubavi - liječničkom pozivu. Smršavio je osam kilograma, puno je opušteniji, a smiješak mu ne silazi s lica. Predstojnik je interne klinike, najveće u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica, u kojoj je dugo radio, a pod sobom ima sedam kliničkih zavoda, 65 liječnika, 200-tinjak sestara i 40 specijalizanata.
- Malo sam ispao iz štosa i opet se okružio knjigama. S intervencijama ću, uz pomoć kolega, početi sljedeći tjedan. Volio bih se vratiti i u dežurstvo - započeo je Ljubičić.
Osim kolega koji su mislili da se nikad neće vratiti liječničkom pozivu, Ljubičić priznaje da su, kad ih pozdravi, najzačuđeniji pacijenti.
- Najdraži su mi sastanci sa specijalizantima, koji mi svaki put predlože na koji način bi se moglo poboljšati i ubrzati rad u ambulanti. Tako smo uveli još jednog liječnika u jutarnju smjenu i ukinuli bespotrebna prepisivanja nalaza - rekao je Ljubičić.
Bivši ministar već je osigurao donacije kojima će se obnoviti i proširiti biblioteka za sastanke.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lažno ime 05.02.2008.

    Jadni njegovi pacijenti.

  • Jele_ 05.02.2008.

    \"E Jele, a da ti nisi slijepa ili trebaš mjenjati dioptriju. Narcisidna osoba koja je svima tjerala po 30 kn. iz đepa a ti ono \" Najbolji\" neznam što je to on dobro napravio, A Ti znaš?? A sto mi ti znas, molim te? Sidit i mudrovati blatiti zdravstvo i lijecnike. Pogledaj malo uvjete u kojim su bolnice, kakve su predispozicije za uopce napraviti nesto za napredak zdravstva... Bar je nesto korisno napravio, ali se nije pisalo o tome, jer kad se ucini nesto dobro, o tome se suti, ali bitno je da se narod obavjesti o necijoj pogresci, doktori ovakvi, onakvi... Bolje ti je sutiti kad nemas argumenata... Treba malo oblikovati politicki ustroj da bi se ostatak izregulirao!

  • bumbix 05.02.2008.

    Da mu Jele_ nije \"rod\'ca\" , a nu mene aaa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare