To je to što me zanima!

Ljubo Pavasović: Ivana i ja bili smo prave srodne duše

U ekskluzivnom razgovoru za tjednik Gloria, Ljubo Pavasović Visković priča kako se zaljubio u Ivanu Hodak te kako proživljava bol zbog njene smrti
Vidi originalni članak

Ustao sam ranije zbog posla, skuhao joj kavu i vratio se u krevet pomaziti i poljubiti Ivanu. Bio je to zadnji put da sam je vidio, ispričao je u ekskluzivnom razgovoru za Gloriu Ljubo Pavasović Visković. U trenutku kada je ubijena Ivana Hodak, njen dečko bio je zatvoru u Remetincu u posjetu klijentu Ivanu Gotovcu. Kada je izašao van, nazvao je Ivanu, no nije se javljala. Poslao joj je SMS poruku. 'Samo sam ti htio reći da te volim', napisao je Ljubo Pavasović. Trenutak kasnije netko ga je nazvao, kaže, ali ne može se više sjetiti tko. Taj poziv, kaže Pavasović, srušio mu je cijeli život. U prvi čas je pomislio da je Ivana ozlijeđena u prometnoj nesreći. No onda je čuo da je mrtva i od tada, kaže, gubi svaki film. Sljedeće čega se sjeća je da je u policiji davao iskaz. Nakon toga su ga u polusvjesnom stanju odveli kod majke, kod koje živi od ubojstva svoje djevojke Ivane. Njegova majka Margarita, kaže Ljubo, Ivanu je, od kada ju je upoznala u kolovozu, prigrlila kao vlastitu kćer.
- Ivanu i mene upoznao je njen otac Zvonimr Hodak prije 11 godina. Prišao mi je kao mlađem kolegi i predstavio svoju kćer. Ivanu sam kasnije povremeno sretao, a prije dvije godine smo se počeli i družiti. Počeo sam ljetovati na Braču gdje Hodakovi imaju obiteljsku vikendicu - ispričao je Pavasović. Ovo ljeto počeli su često i dugo razgovarati o svemu i svačemu. Znali su, kaže, pričati satima i postajali su sve bliskiji, iako do tada nije bilo ništa više među njima.
- Jedne nas je večeri netko iz društva fotografirao. Pokazao nam je sliku. Tada smo shvatili da nam se dogodila ljubav. Kasnije smo tu fotografiju zvali 'The slika' - priča Ljubo Pavasović. Dodao je kako nije čovjek koji olako pokazuje osjećaje, no s Ivanom je sve bila nekontrolirana eksplozija emocija. Ljubo Pavasović kaže da je Ivanina veza s Ivorom Vucelićem bila mrtva u trenutku kada su njih dvoje počeli hodati. Opovrgnuo je i da je bio dva puta u braku.
- Ljudi misle da su dva mjeseca premalo da nekog upoznaš, ali kada se s nekim nađeš kao što smo se nas dvoje našli, odmah je bilo jasno da smo srodne duše. Od prvog dana smo znali da smo jedno za drugo - kazao je Pavasović. Ivanina majka, smatra Pavasović, nije imala ništa protiv njihove veze, a oca Zvonimira je veza smetala, no više na razini, kaže Ljubo, povrijeđenog oca kojem je kći jedinica preko noći rekla da ostavlja dečka koji mu je po volji i počela hodati s odvjetnikom koji pripada njegovu svijetu. Na pitanje je li nekome moglo biti trn u oku što kći Zagorčeva odvjetnika hoda s odvjetnikom Hrvoja Petrača, Pavasović kaže da ne može zamisliti da bi tako nešto moglo nekome zasmetati. Kada bi se pokazalo da je Ivanina sudbina posljedica takve sulude konstrukcije, ne zna, kaže Pavasović što bi si učinio. Na cijeli je razgovor pristao jer je htio pokazati da je njegova Ivana jedna predivna osoba. Njemu isto smeta što je neki etiketiraju kao pripadnicu zlatne mladeži, a Ivana s tim nije imala veze. Iako je imala novca, bila je skromna djevojka. U dva mjeseca veze, koliko su bili zajedno, od Ivane je naučio puno stvari. Ona mu je okrenula svijet u glavi, kaže Pavasović.
- Ivana je bila ljubav mog života i ja njena. U jednom trenutku imao sam sve u životu, u drugom više ništa - kazao je Ljubo Pavasović. Dodao je da će tek kada se otkrije tko je ubio Ivanu on i njezini roditelji moći početi skupljati krhotine svojih života.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • toya 18.10.2008.

    malo je glupo što svi zamjeraju tom LJubi što daje komentare, jer kao ako daje komentare, onda ne tuguje.Pa kad je umro Dino Dvornik, nitko nije zamjerio njegovoj ženi ni kčerki što se slikaju i pričaju o tome.Znači da ni one nisu žalovale, nego su se brzo promovirale.Evo, Danijela več kao piše knjigu o njemu...žuri joj se da zaradi.

  • brane1003 17.10.2008.

    LJubo, drži se!!!! Stvarno mi je žao što se dogodilo. ja nisam poznavala Ivanu, ali me je sve to jako pogodilo i ne mogu to izbaciti iz glave, ne znam zašto-jednostavno mi je to sve strašno i sve emotivno proživljavam. kada se dogode ovakve tragedije, ja uvijek želim biti s osobama kojima se to dogodilo.tako bih htjela biti i s tobom i biti ti podrška.pročitala sam tvoj intervju za gloriju i mislim da ste se stvarno voljeli. drago mi je što su ti neke stvar za koje si rekao da te ivana naučila, ostale u glavi. nadam se da ćeš (iako si rekao da nisi religiozan)ipak pokušati kroz vjeru pronaći mir. drago mi je da je ivana na tebe utjecala pozitivno. iako sam brucošica, meni je vjera jako bitna i sretna sam što je i ivani bila.

  • 1mate 16.10.2008.

    ja sam nekidan napisa ovdije da mi je on sumnjiv i 24 sata nije postavio moj komentar sada me zanima dali ce ga opet izbrisat jer meni je ovaj faca sumnjiv samo tako a to sta on tuguje pa daje intervju za novine tomos mislit koja je to bol

Komentiraj...
Vidi sve komentare