To je to što me zanima!

'Ljude koji rade u domovima se sotonizira kao da su čudovišta'

Vesna Križan, ravnateljica doma za starije iz Koprivnice u kojem je 11 štićenika preminulo od korona virusa, podnijela je ostavku, ali ne skriva ogorčenost zbog svega što se dogodilo
Vidi originalni članak

Nakon 45 zaraženih djelatnika i štićenika te 11-ero umrlih, ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne podnijela je ostavku.

Koprivničko-križevački župan ostavku je i prihvatio pa će Vesna Križan nakon 11 godina na mjestu ravnateljice doma otići u mirovinu, javlja Jutarnji list

POGLEDAJTE VIDEO Tko je kontroverzni ravnatelj doma za starije u Splitu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Strašno mi je to sotoniziranje zaposlenih u domovima. Sa štićenicima živimo kao u obitelji, jer drugačije, ako ste prihvatili ovaj posao, niti ne možete funkcionirati. Djelatnici su požrtvovni i odgovorni, a sve nas se prikazuje kao bešćutna čudovišta. Niti jedna smrt u Domu, niti sad u koroni niti ranije, za nas nije lagana i užasno mi je žao što se sve ovo događa - rekla je za Jutarnji bivša ravnateljica Vesna Križan, koja ne može sakriti ogorčenost.

OKRENULI PLOČU Markotić: Kršiti samoizolaciju je terorizam, Capak: To je ok...

Koprivnički dom bio je, nakon splitskog, druga ustanova za boravak starijih i nemoćnih u koji se probio COVID-19. Virus je najvjerojatnije u Dom donio kuhar, koji je korisnicima - u vrijeme početka pandemije zatvorenima u sobama - donosio hranu.

Unatoč svim, kako je tad rekla Vesna Križan, poduzetim epidemiološkim mjerama, bolest se proširila među štićenicima i djelatnicima koji su radili s njima. Većina se djelatnika, bez da su imali bilo kakve simptome, tek na testiranju kojemu su svi podvrgnuti, pokazala pozitivnima na koronavirus.

Danas je u Domu registrirano 45 zaraženih osoba, od koji je sedmero djelatnika.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • negoidiz 11.05.2020.

    svi su krivi na svoj način. debelo se uhljebe, koriste sve benefite pri poslovanju, nabave, usluge i ima se gdje sa tuđim novcem. kada su tako moralni što ne daju ostavke kada im se ne ispune zahtjevi za poboljšanjem statusa ustanove i usluga smještaja, većim i stručnjem broju osoblja i slično, kako da ne ne pada im napamet već se kalkulira dok se može i na kraju kao sve ih se napada. ne gospođo napada se one odgovorne koji nisu poduzeli što su trebali davno ranije korone.

  • itatabisine 11.05.2020.

    Nikakva ostavka,treba joj suditi zbog ubojstva i malverzacija,prvo sud a potom mirovina

  • zvone02 11.05.2020.

    pitam ja tako jednog medijskoga lešinara na što ga podsjeća dr Stavljenić Rukavina, njen zamjenik dr Rajko Ostojić i 23 umrla bolesnika u tjedan dana na dijalizi radi neispravnih dijalizatora tvrtke Baxter. muči, ne odgovara ništa ali zato laje k'o bijesan pas na ljude koji rade u domu Splitsko dalmatinske županije. podrška gospođi neka ignorira ove primitivce i sirovine iz medija. posebna sorta su ovi likovi koji su svoje starce šutnuli u neki dom pa sada dijele drugima lekcije kako treba brinuti o starim i bolesnim ljudima. kad starci umru lešinarčići se skupe da zgrabe imovinu koja je ostala iza staraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare