To je to što me zanima!

Ljudima iz Gornjeg Mekušja je dosta poplava: Podići će tužbe

Mještani kažu da su poplavljeni zbog poteza investitora i izvođača radova koji su od Mekušanskog polja napravili neku vrstu retencije ili jezera za zadržavanje vode
Vidi originalni članak

Gornje Mekušje i njegovi stanovnici nisu samo poplavljeni zbog obilnih kiša, već i potopljeni zbog niza poteza investitora i izvođača radova koji su od Mekušanskog polja napravili neku vrstu retencije ili jezera za zadržavanje vode u vrijeme poplavnih voda. Zbog problema koji je ponovo na vidjelo izašao za zadnjih bujanja rijeka Kupe i Korane, u nedjelju su se u prostoriji Mjesnog odbora sastali predstavnici MO i stanovnici ovog naselja koji su pretrpjeli najveću štetu od posljednjih poplava, prenosi KA portal.hr.

Ogorčeni stanovnici već su konzultirali pravnike kako bi protiv odgovornih institucija podigli tužbu te time zaštitili svoju imovinu i naselje. 

U međuvremenu, nezadovoljni odgovorima i aktivnostima nadležnih institucija da će se problem riješiti do sljedećih sličnih većih izlijevanja Kupe i Korane, stanovnici su odlučili uzeti stvar u svoje ruke. Prvi je korak formiranje inicijative građana koja će zajedno s predstavnicima Mjesnog odbora podsjećati institucije na njihove obveze i organizirati razne akcije kako bi ovaj problem bio na dnevnom redu svih nadležnih službi. 

Među te akcije spada točno utvrđivanje šteta nastalih od posljednjih poplava, konzultacije pravnih stručnjaka u vezi odgovornosti za naknadu štete, prezentacija problema i napravljenih propusta široj javnosti i predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, povezivanje sa drugim naseljima koja imaju slične probleme (Mostanje, Turanj, Logorište…) kao i organizirane akcije upozorenja putem kojih će se davati do znanja svim nadležnim službama da se stvari ne rješavaju na odgovarajući način.

Podvožnjak na Ilovcu opet pod vodom i zatvoren za promet 

Zbog kiše koja je u nedjelju navečer ponovo zalila Karlovac zatvoren je podvožnjak na Ilovcu na Državnoj cesti D-1, javlja KA portal.hr. Oborinske vode napunile su podvožnjak koji očito ne treba dočekati visoke vodostaje i poplave da bi bio neprohodan već je za to dovoljan i kraći pljusak.

Hrvatski autoklub javlja da je obilazak Orlovačkom ulicom.

Ostale ceste na području Karlovačke županije su prohodne, no u HAK-u upozoravaju na mokre kolnike koji usporavaju promet i zahtijevaju dodatni oprez u vožnji.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Renavoid 22.09.2014.

    pa ok to je za očekivati .... sposobni inženjeri odlaze vani ako imaju sreće ili su na burzi ... svi znamo kako i tko se zapošljava u hrvatskim vodama ..... njihovim inženjerima je problem točno izračunati površinu s katastarskog plana .... hbg .... nije svatko za matematiku, a kamoli statiku i ozbiljnije proračune .... a još ako treba upotrijebiti zdrav razum ...... mission impossible

  • leucitus 22.09.2014.

    O ovome mi je pricao kolega iz mekusja i objasnio o cemu se radi, i da su zapravo odgovorni radovi koji su totalno krivi efekt izazvali. Mislio sam da se sali kada je spominjao tuzbu, ali izgleda da misle ozbijno, ali ocigledno je to jedini nacin kako da covijek dobije pravdu.

  • Herzog(315178) 22.09.2014.

    Hrvatske vode , možda se i oni probude nakon ovog ljeta !

Komentiraj...
Vidi sve komentare