To je to što me zanima!

Lobisti hvalili Sanadera, dobili za to 40.000 dolara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lobisti su političare trebali uvjeriti da je stranka reformirana u odnosu na HDZ Franje Tuđmana te da je Ivo Sanader \\'kompletan i ozbiljan\\' čovjek
Vidi originalni članak

HDZ je uoči izbora 2003. godine platio skoro 40.000 dolara američkoj lobističkoj tvrtki. Oni su trebali političare u SAD-u i visoke dužnosnike uvjeriti da je stranka reformirana u odnosu na HDZ Franje Tuđmana te da je Sanader 'kompletan i ozbiljan' čovjek, piše Jutarnji list. Trebali su ih uvjeriti i da je HDZ usuglašen s interesima SAD-a i NATO-a te da bi država pod njihovim vodstvom snažno podupirala SAD. Ugovor je objavljen na stranici Ministarstva pravosuđa SAD-a, a dosad nije bio poznat kod nas. Razvrgnut je samo mjesec dana nakon što je sklopljen u studenom 2003., a lobisti su poslali popis svega što su učinili te kome su sve pričali o Sanaderu i HDZ-u. Hrvatski lobisti kažu za Jutarnji da je ovo bila uobičajena praksa, no da poruke koje su trebali dostaviti kongresnicima nisu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • CoRny_ 30.09.2010.

    i evo, isplacuje mu se lobiranje. sad ima poslic u \"Amerika\". bar dok ne dostave nalog za uhicenje. tamo bar drze do nekih standarda i ugleda tvrtki, poduzeca, sveucilista i cega sve ne. :)

  • trešnja 30.09.2010.

    Koliko je tek bilo potrošeno za Tuđmanov hvalospjev????=?

  • stari mudrac 30.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare