To je to što me zanima!

Lorencin i Lalovac družili se s bivšim talijanskim premijerom

Povod druženja ministara s Romanom Prodijem je bilo podizanje Bijele zastave, koja jamči iznimnu čistoću morske vode i podmorja. S njima se družio Curavić
Vidi originalni članak

Ministri turizma i financija Darko Lorencin i Boris Lalovac u četvrtak navečer družili su se u obnovljenom hotelskom naselju Hotel&Resort Crvena Luka s bivšim talijanskim premijerom i predsjednikom Europske komisije Romanom Prodijem. Povod je bilo podizanje Bijele zastave, koja jamči iznimnu čistoću morske vode i podmorja. S njima se družio i naš ronilac Kristijan Curavić, koji je na čelu udruge Global Under Water Awarness Association, koja promiče zaštitu voda. 

Dvojica ministara s nekadašnjim čelnim čovjekom EU-a Prodijem razgovarali su o razvoju turizma ali i brojnim europskim temama. 

- Naravno da smo pričali o izlasku iz krize, jer slično kao i mi i Italija ima slične stope rasta. Obje zemlje su izišle iz recesije. Dotakli smo se i problema Grčke, te politike EU-a po tom pitanju - rekao je ministar Lalovac. Prodi je pak kazao kako je sada teško razdoblje za Europu jer nije veliki igrač u usporedbi s SAD-om i Kinom. 

- Moramo poraditi na što boljoj budućnosti Europe - rekao je Prodi. Dodao je kako Hrvatska i Italija imaju odlične odnose, te se našalio kako to potvrđuje i prezime talijanskoga ministra zdravlja, koji se preziva kao i naš ministar turizma Lorencin. Obitelj Prodi na čelu je biogradske hotelske kuće u Crvenoj Luci otkada su je kupili Talijani.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • najiram 10 31.07.2015.

    druže se sa bivšim ...uskoro ce postati mračna povjest bivše vlade...sa bišim putem sa kojeg ne skreću...biši sljedbenici ovog puta..."Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."koma živa....strašno prestrašno...

  • Lun@ 777 31.07.2015.

    Lorencin i Lalovac su najbolji ministri u ovoj Vladi. Ni jedan koliko ja znam nema nikakvih afera, nisu bahati kao neki, ne prodaju vam svu pamet. Baš momci na mjestu. Da su barem svi ministri takvi.

  • ivekm 31.07.2015.

    Ne moramo poraditi na što boljoj budućosti Evrope jer nas EU više košta nego šta nam daje. A mi - 50% osnovnogodišnjaka ima tek nekaj za početi ućiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare