To je to što me zanima!

Loša situacija u makarskom Domu, još 6 štićenika u bolnici

U toj ustanovi ukupno je zaraženo 15 korisnika i pet djelatnika. U samoizolaciji je i ravnateljica Marija Lelas, kao i 21 zaposlenik doma. Nulti pacijent nije utvrđen
Vidi originalni članak

Situacija u makarskom Domu za starije i nemoćne ne ide na dobro. Čak sedmero korisnika prekjučer je odvezeno u splitsku bolnicu zbog povišene tjelesne temperature, a danas je za njima otišlo još njih šestero. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od ovih sedam, troje se vraća u Dom, a četvero su dobili pozitivne nalaze na korona virus pa su zadržani na liječenju u KBC-u Split. Bili su oni i ranije testirani, ali su im rezultati bili negativni. Kao što su sada negativni za ovo troje vraćenih u dom. 

U toj ustanovi ukupno je zaraženo 15 korisnika i pet djelatnika. U samoizolaciji je i ravnateljica Marija Lelas, kao i 21 zaposlenik doma. Nulti pacijent nije utvrđen. 

UKUPNO IH JE 10 Makarska: U Domu za starije i nemoćne šestero novooboljelih

Ta se zgrada nalazi u samom centru grada, okružena kućama i stambenim zgradama. Iz doma se izlazi točno na početak Kalalarge, glavne ulice u starom centru Makarske. Građani su zbog toga su zabrinuti jer se, kako kažu, preuzimanje zaraženih štićenika obavlja na javno prometnoj površini. A ventilacijski sustav doma okrenut je prema ulici.

Iz Stožera nam to za sada nisu komentirali, ali odgovorili su na pitanje kakvo je zdravstveno stanje štićenika Doma prebačenih u specijalnu rehabilitacijsku ustanovu "Biokovka", gdje se nalaze i korisnici splitskog Doma za starije i nemoćne? 

- Prema informaciji socijalne radnice Dragane Tolj koja je u svakodnevnom kontaktu s bolnicom, "Biokovkom" i obiteljima korisnika, njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Jutros je prvo prebačeno četvero štićenika Iz Doma za starije i nemoćne u Makarskoj u splitsku bolnicu, a potom poslijepodne još dvoje ljudi. Informaciju su nam potvrdili u Stožeru civilne zaštite splitsko dalmatinske županije.

Neslužbeno doznajemo da je od jutros u makarskoj ustanovi i Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavod za javno zdravstvo SDŽ. Potvrdu nismo mogli dobiti jer se u ovim trenutcima ne može javiti na mobitel. Pristiglo je i pojačanje u vidu medicinskog osoblja, a radi se o četiri medicinske sestre ili njegovateljice. Naši izvori kažu da i kućni majstor neprekidno pomaže u odvoženju štićenika. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • K.I.M.Y 22.04.2020.

    Evo čisto nek' se zna, sa biroa iz istog grada nezaposlene maltretiraju svakodnevno porukama da se jave u spomenuti dom, za posao čistačice. Na navodni natječaj. Pa se čovik upita da li postoji itko pri sebi u svemu ovom.

  • 22.04.2020.

    Uzas , tko će još 2 godine sa koronom živit

  • 22.04.2020.

    ma dalmaciju treba izolirati (i kad nema corone) i pustiti ostatak drzave da zivi normalno. sav nered i nerad dolaze od tamo, pa zato je to jedino rjesenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare