To je to što me zanima!

Lovci pucali u naselju, mještani u šoku: 'Trajalo je sat vremena, posakrivali smo se po kućama'

Sve je trajalo oko sat vremena, a počelo je u 10 sati. Galama, neartikulirano glasanje skupine ljudi, a onda i pucanje. I to ne jedan pucanj, nego pucanje u nizu...
Vidi originalni članak

Malo selo Črešnjevec kraj Tuhlja u nedjelju, 17. listopada okupirali su lovci. Pucali su doslovno ljudima pod prozorima

Stanovnici nam prepričavaju kako su se posakrivali u kućama, panično u kuće zvali djecu koja su se igrala vani, pozatvarali svoje kućne ljubimce. No, onda su se skrivali i u kući podalje od prozora. Kažu da je to bio horor, donoso Nizagorjemalo

Micali se od prozora

– Sve je trajalo oko sat vremena, a počelo je u 10 sati. Galama, neartikulirano glasanje skupine ljudi, a onda i pucanje. I to ne jedan pucanj, nego pucanje u nizu. Pucanje usred naselja, u blizini turističkog mjesta, hotela, vikendica i trajno naseljenih kuća, u obrađenim poljima – šokirano nam prepričava stanovnik Črešnjevca.

Na fotografijama se jasno vidi kako su lovci usred naselja, među kućama.

– Je li to normalno ponašanje? Koliko lovci moraju biti udaljeni od naseljenog mjesta da bi smjeli pucati? Je li normalno da u punoj ratnoj spremi, takvim glasanjem, pucajući prolaze kroz naseljeno turističko mjesto? Što da je tada netko bio u kukuruzištu i brao kukuruz? Kako se obraniti od ovoga divljaštva? – niz je pitanja koja su postavili zgroženi mještani.

IŠO MEDO U DUĆAN Spektakularna snimka iz Lokvi: Medvjedica s mladima šetala u centru pa skrenula u dvorište

Kažu, niti su dobili ranije ikakvu obavijest ili upozorenje za taj nedjeljni lov, ali ističu i da nije normalno da netko s oružjem hoda usred naselja, između kuća i pritom puca. S obzirom da je riječ o turističkom mjestu, u neposrednoj blizini je hotel, Terme Tuhelj, puno privatnih iznajmljivača, a puno je i turista koji su došli na vikend, što da je netko stradao?

U opasnosti stanovnici, ljubimci i turisti

Brojni turisti, naime, koriste lijepu jesen u Zagorju i dolaze na odmor. Šeću i uživaju u priodnim ljepotama Zagorja. Sve dok ne nalete na uperenu pušku lovca usred naselja!

U BAŠKOM POLJU Pucali u fazane, pogodili šetače

Kako je riječ o području koje ‘pokriva’ lovačko društvo, odnosno Udruga Srndač iz Tuhlja, pokušali smo dobiti njihovu izjavu. Na javno dostupni broj nitko nam se nije javio, poziv je bio odbijen. Informaciju o vjerojatno nezakonitom lovu unutar nedozvoljenog područja proslijedit ćemo PU krapinsko-zagorskoj. Čim od njih dobijemo odgovore na pitanja, objavit ćemo ih.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • najiram 10 23.10.2021.

    oduzeti svim  mještanima  mitreljeze  a  lovcima  sačmarice...valjda  na  nećiji  zahtijev  je  bio  lov  uz  rub  naselja...

  • 23.10.2021.

    Ma da, posakrivali se po kućama i još uvijek čekaju sakriveni da kiša prestane i lovci odu.

  • TNT 1 22.10.2021.

    Divlje žvotinje su se toliko približile kućama da je ovo jedini način da ih se riješi a ovi dušebrižnici koji "vole" divlje životinje molio bih da ne paničare nego se samo presele u šumu ka njima ,toliko divljači se nakotilo da to više nije normalno onaj tko ne zna za ovaj problem najbolje da ne piskaraju gluposti jer da Vama divljač uništi ljetinu na njivi pitao bih vas ja šta bi vi uradili !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare