To je to što me zanima!

Lovostaj završio ranije, ali prve srdele stigle s višom cijenom

Svježe srdele nisu se mogle kupiti od Badnjaka, a bit će dostupne do kraja travnja
Vidi originalni članak

Nakon ponoći na 16. veljače završio je zimski lovostaj na malu plavu ribu pa su tako građani već u četvrtak u ribarnicama mogli kupiti srdele i inćune. Cijena za kilogram prije uvođenja eura iznosila je od 25 do 30 kuna, a danas se kreće između 3 i 4 eura, ovisno o prodavaču i mjestu na kojemu ribu kupujete.

Svježe srdele i inćuni nisu se mogli kupiti još od Badnjaka, kad je lovostaj nastupio, pa je završetak posebno razveselio ljubitelje plave ribe diljem zemlje. Ribarnice su napokon živnule i ljudi se vraćaju ovoj cjenovno pristupačnoj, a itekako ukusnoj ribi. Bit će dostupna do kraja travnja, a zatim kroz cijeli svibanj nastupa vrijeme lovostaja zbog mrijesta inćuna.

Inače, ove je veljače lovostaj završio nešto ranije nego prijašnjih godina, a ribari sad imaju ograničen ulov. Smiju odraditi najviše sedam ribolovnih dana i uloviti do 30 tona ribe po brodu. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Heroj Oluje 18.02.2023.

    Normalno da je lovostaj završio ranije kada je srdela postala "penzić socijal riba " , a u Hrvatskoj socijala vrije od posljedica korupcije , afera i pljački !!

  • peroprco 18.02.2023.

    Bit će još skuplje,samo vi dajte još poticaja ribarima,stočarima,poljoprivrednicima

Komentiraj...
Vidi sve komentare