To je to što me zanima!

Lučić poginulim kolegama: 'Da sam barem i ja s vama umro...'

Nastradao sam spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima, kazao je Lučić
Vidi originalni članak

Drage moje kolege, slava vam i zavidim vam što i ja nisam s vama smrtno nastradao, odnosno, kad me već nije spržilo do neprepoznatljivosti kao vas, da sam barem umro od dehidracije čekajući pomoć koja nikako nije dolazila, poručio je Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije koji je s odvjetnikom Šimom Savićem u ponedjeljak, tri dana prije obilježavanja 11. obljetnice pogibije 12 vatrogasaca, otišao na otok Kornat odati počast poginulim kolegama i prijateljima, javlja Slobodna Dalmacija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KORNATSKI HEROJ Frane Lučić do dana današnjeg još nije dobio niti kune odštete

- Nastradao sam spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima. Zato pozivam tu istu vlast da mi objasni zašto mi to radi i da prestane s tim. Ako ne želi objasniti zašto, molio bih ih da se prestanu izrugivati mojim fizičkim ozljedama te naruženosti i strahu koji sam zadobio stradavajući - poručio je Frane Lučić. 

Frane je u tišini obišao suhozidne križeve koji su izgrađeni na mjestu pogibije njegovih 12 kolega u klancu podno Velog vrha te je u podnožju, kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, zapalio svijeće. 

- Frane je s došao na Kornat jer je želio u miru i tišini odati počast svojim kolegama vatrogascima, prijateljima i herojima Republike Hrvatske koji su poginuli na ovome mjestu. Frane nije dobro, razočaran je, a poglavito jer 11 godina vodi dugi sudski postupak za svoja prava. U tome pravcu pozivamo vlast, da se što prije sudski postupci riješe ili da sjedne za stol i pokuša naći rješenje za Franu i plati odštetu kako bi on mogao početi svoj novi život - rekao je Franin odvjetnik Šime Savić.

VJEŠTAK IZNIO NOVU TEORIJU: Stručnjak je pojasnio što je bio "huk" kojeg je Frane Lučić čuo

Vode se dva sudska postupka, jedan u Šibeniku protiv DVD-a i Općine Tisno, a drugi u Zagrebu protiv Republike Hrvatske i Grada Šibenika. 

- Ti postupci se nalaze na početku i ne vidi se kraja saznavanju istine. Obitelji poginulih vatrogasaca dobile su odštetu od vlasti, a Frane do danas ni od koga nije dobio ni jedne kune odštete, što nije korektno - kazao je odvjetnik Savić.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • neven49 30.08.2018.

    Ovo je samo još jedan dokaz, da domaći čovjek, građanin hrvatske, u ovom poltronsko, uvlakačkom sustavu, uopće nije bitan; bitno je kako zadovoljiti nalogodavce s jedne strane, te namiriti svoje i guzice svojih, s druge strane. Zanima me samo, da li je ta bezdušnost i amoralnost genetski nasljedna ili je ipak sve stvar kućnog odgoja? No, bez obzira, hrvatske uskoro neće biti, ostati će samo gnjide, uhljebi i njihovi mentori, a kada nestane domaćina i paraziti će pocrkati!

  • nenad121212 29.08.2018.

    u ovoj državi uvijek se čuvaju visoke guzice a najebu oni ispod njih,a sudstvo RH radi za one koji imaju novaca

  • Dinoskugor 28.08.2018.

    Srami se državo!nisi vrijedna za ijedan zivot ljudi koji su ga dali za vas ikad

Komentiraj...
Vidi sve komentare