To je to što me zanima!

Ludbreg: Godinama je poticao na mržnju prema invalidima

Muškarac je time htio uskratiti i onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu, a također je takvim ponašanjem vršio progon udruge za ravnopravnost
Vidi originalni članak

Ludbreški su policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Povreda ravnopravnosti. Naime, postupajući temeljem kaznene prijave Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, policajci su utvrdili da postoji sumnja da je navedeni od 2014. godine pa nadalje, podnošenjem neosnovanih prijava državnim tijelima, inspekcijskim službama te tijelima lokalne uprave i samouprave, nasilničkim ponašanjem i prijetnjama, nastojao stvoriti neprijateljsko okruženje u susjedstvu, želeći time uskratiti i onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu, a također je takvim ponašanjem vršio progon udruge koja se zalaže za ravnopravnost i integraciju u društvo osoba s invaliditet om, čime je nastojao ishoditi njihovo preseljenje. 

Također se sumnja da je navedeni počinio kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju, tako što je u više navrata, osobno i putem medija, poticao na mržnju i netrpeljivost prema osobama s invaliditetom, koje su smještene u spomenutoj stambenoj zajednici. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz PU varaždinske.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • adika 10.01.2019.

    Treba ga "učinit" invalidom barem na 6 mj pa da vidi kako je to

  • ŠtangaŽelezni 10.01.2019.

    Pa kad su nam prije ukrali i emptaiju, strava kaj se pri nama dešava aj bok

  • 10.01.2019.

    Nešto ste se raspisali o govorima mržnje zadnje vrime, a koju naravno ne poričem da je nema. Poučena ranijim iskustvom jedno mi upada u oko , a to je da se ovo ništa ne piše bezveze . Sve mi se čini da će opet biti potpisana neka konvencija il sporazum u svezi govora mržnje, a zahvaljujući kojem sporazumu nećemo više smijeti usta otvoriti jer bi puno toga moglo biti proglašeno govorom mržnje , a sve naravno u ime demokracije i prihvaćanja drugih i drugačijih koji su se pojavili zadnjih godina bacajući okolo bombe , pipkajući žene po EU , i oni što mašu zastavama u određenim bojama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare