Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Ludbreg: Godinama je poticao na mržnju prema invalidima

Muškarac je time htio uskratiti i onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu, a također je takvim ponašanjem vršio progon udruge za ravnopravnost

4 komentara

Ludbreški su policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Povreda ravnopravnosti. Naime, postupajući temeljem kaznene prijave Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, policajci su utvrdili da postoji sumnja da je navedeni od 2014. godine pa nadalje, podnošenjem neosnovanih prijava državnim tijelima, inspekcijskim službama te tijelima lokalne uprave i samouprave, nasilničkim ponašanjem i prijetnjama, nastojao stvoriti neprijateljsko okruženje u susjedstvu, želeći time uskratiti i onemogućiti osobama s invaliditetom pravo da budu smještene u stambenoj zajednici u Ludbregu, a također je takvim ponašanjem vršio progon udruge koja se zalaže za ravnopravnost i integraciju u društvo osoba s invaliditet om, čime je nastojao ishoditi njihovo preseljenje. 

Također se sumnja da je navedeni počinio kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju, tako što je u više navrata, osobno i putem medija, poticao na mržnju i netrpeljivost prema osobama s invaliditetom, koje su smještene u spomenutoj stambenoj zajednici. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz PU varaždinske.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message