To je to što me zanima!

Luka Ritz donirao organe i ljudima dao šansu za život

Roditelji Luke Ritza nisu dvojili ni sekunde kada su ih na Rebru pitali žele li donirati organe svoga sina. Znali su da je to bila njegova želja...
Vidi originalni članak

Lukino srce i dalje kuca, to sam prvo pomislila kada sam čula da su Lukini organi uspješno presađeni, ispričala je za jedne dnevne novine Suzana Ritz, majka 18-godišnjeg Luke, koji je u lipnju ove godine umro od posljedica brutalnog premlaćivanja. Da će biti donor, Luka je odlučio sa samo 17 godina kada je njegovoj susjedi presađen bubreg. Tako njegovi roditelji nisu dvojili ni sekunde kada su ih na Rebru pitali žele li donirati organe svoga sina. Otac Reno kaže da u tome ne vidi ništa osobito niti posebno jer obitelj Ritz ima stav da je doniranje organa plemenit, ali i potpuno normalan čin. Neki Lukini organi, kazala je koordinatorica za eksplantaciju i transplantaciju organa na Rebru Jasna Stoić Brezak, su otišli u Europu preko Udruge Eurotransplant. Svi su uspješno presađeni. Njegovi roditelji sretni su, kažu, što je nekim bolesnim ljudima Luka dao šansu za život.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • robertZG 30.09.2008.

    to je prekrasno,brine me samo da slučajno njegov ubojica nije dobio koji organ.jer u ovoj državi ni to me nebi iznenadilo.bijesan sam na policiju! čini se ili su nesposobni ili im doista uopće nije stalo.

  • angel7 30.09.2008.

    bas mi je drago. jako lijepo. da su bar svi ljudi tak plemeniti.

  • Hilton_Girl 30.09.2008.

    lijepo je čuti da njegovo srce još kuca ali nažalost on nije više s nama... možda mu je gore bolje...a onaj koji mu je to napravio nedao mu bog više ni trenutka mira u životu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare