To je to što me zanima!

Luksuzni kruzer udario u led, evakuirali 100 putnika

Luksuzni kruzer Explorer udario je u santu leda u Antarktičkome moru. Kapetan i prvi časnik ostali su na brodu dok i posljednji putnik nije evakuiran
Vidi originalni članak

100 putnika i članova posade evakuirani su s broda koji tone. Prebacili su ih na  pet argentinskih brodova koji su stigli u pomoć, prenosi BBC. Kruzer dug 75 metara i težak 2,400 tona udario je u santu leda pokraj Južnog shetlandskog otočja, južno od Argentine. Kapetan kruzera zajedno s prvim časnikom nisu napustili brod sve dok i posljednji putnik nije evakuiran. Akciju spašavanja vodile su argentinska i američka obalna straža. 
Luksuzni kruzer u vlasništvu kanadske agencije Gap Adventures kroz kratko vrijeme će potonuti, iako je bio građen da podnese udare o led. Putnici s broda većinom su bili britanski, kanadski i američki državljani, javlja BBC za koje je tu informaciju potvrdila Susan Hayes iz Gap Adventuresa. Kazala je također da je krstarenje brodom počelo 11. studenog, a trebalo je trajati 19 dana. Hayes je dodala da je pukotina nastala na trupu broda veličine šake. Explorer se već ranije nasukao u Antarktičkome moru u prosincu 1979. godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Elio 23.11.2007.

    wannnabe titanik :P

  • Bijela13 23.11.2007.

    čuda...no koment....

  • Hacker-ri 23.11.2007.

    FZELJKO---- Balon pukne jer nemoze kroz jednu rupicu toliki pritisak ispustit van, tako i more ulazi kroz brod!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare