To je to što me zanima!

M. Opačić: Računi bivše vlade svaki dan dolaze na naplatu

Ministrica socijalne skrbi posjetila je Centar za socijalnu skrb u Daruvaru. Najavila je da će novi zakon decentralizirati Centre što će koštati oko dva milijuna kuna
Vidi originalni članak

Centri za socijalnu skrb moraju biti decentralizirani i lako dostupni građanima. Postojanje Zavoda na razini županija nije u skladu s onim što nas očekuje u EU , kazala je u petak Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih za posjete daruvarskom Centru za socijalnu skrb.

Opačić je rekla kako je prethodna Vlada tu osjetljivu problematiku prelomila preko koljena, čime Centri nisu mogli kvalitetno obavljati svoju djelatnost. Novi Zakon koji je na snazi će u najkraćem roku decentralizirati Centre za socijalnu skrb i  to će stajati oko dva milijuna kuna. 

Odgovarajući na novinarski upit koliko je koštala reforma koju je provela prije osam mjeseci bivša Vlada, Opačić je rekla da o tome nemaju podatke, ali da im računi gotovo svakodnevno dolaze na naplatu. Ujedno je najavila i donošenje novog Zakona koji će ''pisati'' ljudi zaposleni u Centrima jer najbolje poznaju tu problematiku, te da će se na taj način ispraviti sva nedorečenost koja postoji u zakonskoj regulativi kad je u pitanju to osjetljivo područje. 

Potpredsjednica Vlade je kazala kako će se pokušati iznaći rješenje s Hrvatskim šumama kojim će se zaštitna radionica Suvenir iz Sirača u kojoj rade osobe s invaliditetom osloboditi duga, jer se oni ne mogu ravnopravno nositi s drugim subjektima na tržištu. Nakon razgovora s predstavnicima Centara, Opačić je posjetila i skrbnike daruvarskog Doma za stare i nemoćne s kojima je kratko razgovarala. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Stara_1 20.04.2012.

    opet hdz- sto ste svi vi (izrazito posteni i domoljubni) sadasnji i bivsi politicari poduzeli da sprijecite kradje, malverzacije,...NISTA..cerekali ste se , malo prepucavali i svi uzivali povlastice i prevelike place!

  • zdrawe 20.04.2012.

    da bi vam neko vjerovao, vlastiti narod naprimjer,prestanite samo pricat o takvim slucajevima, pokazite dokaze, sankcionirajte krivce,,obez toga se ima dojam da ste isti ko i bivsi.. ili cak vise od toga,,da jemeni neko tako napravio, tuzio bi ga..no mozda je vama lakse samo pricat,, ponavljam, bez dokaza,ocito..

  • feba 20.04.2012.

    Sve račune koji pristižu,sva neispunjena obećanja proslijediti HDZ i Jadranki Kosor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare