To je to što me zanima!

Macan: "Slijedi najprljavija izborna kampanja do sada"

Netko je vrijedno radio i skupljao papire, a sad ih pušta van, smatra stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan koji prognozira da će kampanja za izbore biti iznimno prljava
Vidi originalni članak

Novinar Jutarnjeg lista Marko Biočina, stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan, savjetnik tehničkog predsjednika Vlade Stjepo Bartulica, Goran Marić (HDZ) i glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja gostovali su u Otvorenom gdje su govorili o ispitivanju Zorana Milanovića u DORH-u, Oreškovićevom trošku reprezentacije. 

- Temeljem iskaza Mladena Hrgareka iz tvrtke Madison Consulting DORH je ispitao Zorana Milanovića i zaključio da nema osnova za postojanje kaznenog djela - rekao je Marko Biočina. 

- Javnost ima pravo znati je li određeni novac iz političke stranke, koji je vjerojatno proračunski, curio prema privatnim osobama i služio za podmirivanje privatnih troškova - dodao je Biočina koji smatra da bi obavještavanje javnosti o ispitivanju članova stranke trebao biti standard. 

Macan smatra da je u Hrvatskoj nemoguće istragu držati tajnom. 


Dosad nismo imali takav slučaj. U načelu se te rezidencije koriste za kratke boravke. 

Što se tiče ispitivanja Zorana Milanovića, Macan je istaknuo da je važno tko je pokrenuo tu priču - je li policija tragom nečega došla do tvrtke Madison ili je tvrtka sama prijavila te transakcije. 

- Ovakve pojave štete državi i hrvatskoj politici, a SDP mora odgovarati za ovu vrstu političkog klijentelizma - rekao je Marić. 

Što se pak tiče boravka Tihomira Oreškovića i njegove obitelji u vili Costabella te računa za reprezentaciju od 122.000 kuna, Biočina smatra da su to dva problema. 

- Dosad nismo imali takav slučaj. U načelu se te rezidencije koriste za kratke boravke - rekao je Biočina. 

- Predizborna kampanja koja slijedi bit će nikad prljavija i svašta se može očekivati. Netko je vrijedno radio i skupljao papire, a sad ih pušta van - komentirao je Macan.


 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Drava_1 19.07.2016.

    Po ovam članku ispada da nije problem što je počinjen kriminal već što je izašlo u javnost da je Zoki ispitan.

  • ljubica ljubičica_1 19.07.2016.

    I dalje tvrdim ko je glasa za SDP-e glasovaće i dalje a isto tako ko je glasova za HDZ -e isto tako.Za Most i ove ostale glasovaće oni koji nisu izlazili na izbore.A oni koji budu puno gadili ti će naj lošije proć.Jer mi Hrvati najviše to ne podržavamo.Jer u svakoj stranci ima kukolja.

  • MI-MA 19.07.2016.

    Pa što očekivati od takvih ljudi, možda nova čuda od Milanovića. Možda ponovno izliječi nekog teškog bolesnika kao što je to učinio u prošlom mandatu kad je izliječio Matića od teške bolesti PTSP-a 80 %

Komentiraj...
Vidi sve komentare