To je to što me zanima!

Maddie nestala prije 15 godina: Njemački pedofil je novi glavni sumnjivac, obitelj se ne predaje

Agonija obitelji McCann traje već 15 godina, a iako su svjesni da je šansa mala, nastavljaju vjerovati da je Maddie živa te da će jednoga dana ponovno biti s njima
Vidi originalni članak

Na današnji dan, 2007. godine, život obitelji McCann zauvijek se promijenio. Agonija koju proživljava obitelj McCann traje već 15 godina, koliko i tragaju za svojom tada trogodišnjom kćeri Madeleine McCann. 

Madeleine je nestala 2007. iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz gdje je bila na odmoru s roditeljima. Cijeli svijet ju je tražio no kako je vrijeme odmicalo, tonula je nada da će je pronaći živu. Umjesto da slave njezin 19. rođendan, završetak srednje škole i sve druge uspjehe koje bi do sada imala, oni ju neumorno traže i ne dopuštaju da njezin slučaj padne u zaborav.

Tek sredinom 2020. došlo je do pomaka u njezinom slučaju kada je prijatelj prijavio policiji Nijemca Christiana Bruecknera (44) da mu se 2017., nakon konzumiranja veće količine alkohola, pohvalio da zna sve što se dogodilo Madeleine. Bilo je to na desetu godišnjicu nestanka djevojčice. U povodu toga je bio objavljen novi apel svima koji nešto znaju da se jave policiji, a njezino se lice pojavilo na televizijskom ekranu u njemačkom baru u kojem je bio Brueckner. Nakon toga je prijatelju pokazao i videosnimku koja prikazuje silovanje žene. Brueckner (44) je tada već služio kaznu zatvora no zbog silovanja Amerikanke (72). Osuđen je bio 2019. u Braunschweigu za silovanje žene u Portugalu 2005. godine, točno 18 mjeseci prije nestanka Madeleine.

UHITILI TROJAC U KALIFORNIJI VIDEO Pronašli su tromjesečnu bebu: Bio kod bake na čuvanju, a onda su ga u tren oka oteli...

Njega su njemački tužitelji još 2020. imenovali osumnjičenim za otmicu, ali nije bila podignuta optužnica. 

- Ovo odražava napredak u istrazi koju provode portugalske, njemačke i britanske vlasti. Policija nas informira o razvoju događaja. Valja dodati da, kao glavni osumnjičenik, on još nije optužen ni za jedan zločin vezan uz nestanak Madeleine - rekli su njezini roditelji.

Kate i Gerry, roditelji djevojčice i britanski doktori, jedno su vrijeme, zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je djevojčica nestala, bili osumnjičeni. Iako je šansa mala, čvrsto vjeruju da će jednoga dana ponovno vidjeti svoju kćerku.

Portugalska policija je Bruecknera proglasila službenim osumnjičenikom za nestanak djevojčice jer bez toga bi mogao izbjeći optužbe zbog njihovog zakona po kojem nastupa zastara nakon 15 godina od zločina. 

- Pravni razlozi zbog kojih je Brueckner postao službeni osumnjičenik uključuju činjenicu da je sam navodno priznao prijatelju da je oteo Madeleine i da su ga zapisi s mobitela smjestili u Praia da Luz one noći kada je nestala - rekao je visokopozicionirani izvor za Daily Mail. Lisabonski odvjetnik pojašnjava portugalski zakon pa kaže: "Naš rok zastare sa sobom nosi vjerojatnost da u roku od nekoliko tjedana osoba odgovorna za njezin nestanak nikada neće biti izvedena pred lice pravde u zemlji u kojoj je nestala čak ni uz uhićenje i priznanje."

UKLJUČILI SE TIJEKOM VIKENDA HGSS o potrazi za Marijanom Seifert: 'Terenski dio rada zasad je gotov. Bilo je dosta opasno'

Njemačka policija osumnjičenog Nijemca opisala je kao provalnika, dilera droge, koji je živio samo tri kilometra od apartmana u kojem je ljetovala obitelj McCann. Te 2007. imao je 30 godina, a dane je provodio kradući stvari od turista iz hotelskih kompleksa i apartmana te preprodavajući drogu. Mnogi detalji njegova boravaka i kretanja se poklapaju s mogućnosti da je upravo on i bio otimač, a uz njega se veže više slučajeva zlostavljanja djece i silovanja. Prošlog tjedna Brueckner je ekskluzivno pisao za MailOnline otkrivši da ga njemački istražitelji još uvijek nisu službeno ispitali o Madeleineinom nestanku. Pozvao se na navodne propuste njemačke policije i kršenje njemačkog kaznenog zakona te zaključio kako mu to "daje uvid u beznadan položaj Židova u Drugom svjetskom ratu."

Dvije godine prije ovoga pisma detektivi su otkrili da je osumnjičeni Brueckner živio u Algarveu između 1995. i 2007. godine. Povremeno je radio u ugostiteljstvu na području Lagosa. Ali policija vjeruje da je zapravo živio od provala u hotelske komplekse i stanove za odmor, kao i od preprodaje trave.

AKCIJA SPAŠAVANJA Hrabri policajac izvukao bebu iz zapaljene zgrade: Spustio ju je preko balkona na trećem katu

Scotland Yard 2013. otkrio je kako je čovjek s plavom kosom virio u blizini stana 5A oko 16 sati na dan kad je Madeleine oteta. Opisali su ga kao bijelca, starog između 30 i 35 godina, mršavog, s kratkom, svijetlo plavom kosom i mrljama na licu koje su vjerojatno nastale brijanjem.

Ako je Maddie još uvijek živa, 12. svibnja napunit će 19 godina.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 04.05.2022.

    Ovi roditelji se više bore sa svojom savješću, zato u ne puštaju.

  • arow 03.05.2022.

    Svaka cast roditeljima,tesko je zivjeti godinama Znaju to dobro majke i rodbina svih nestalih u Domovinskom ratu

  • Rara Avis_1 03.05.2022.

    Ne daj Bože nikome...

Komentiraj...
Vidi sve komentare