To je to što me zanima!

Made in Croatia: 'Megaburger' po čak 75 i sendvič po 48 kuna

Nekima sramotni lički primjer očito nije bio dovoljan za lekciju. Nakon burgera u kruhu koji je ‘proslavio’ Plitvice, i drugi konkurenti opasno mu se približavaju...
Vidi originalni članak

U žurbi smo ušli u fast food na hvarskoj šetnici. Naručili smo dva veganska sendviča. Prodavačica nam je ispostavila račun - 96 kuna. Znamo da smo na Hvaru, ali kad nam je u ruke dala sendviče, u nevjerici nismo mogli doći do riječi, kaže dvoje turista.

Ipak, nisu reagirali jer kažu: Previše su nas šokirali. Uzeli smo hranu i pojurili na trajekt.

- Kruh kroz koji se doslovno vidi, nekoliko šnitica tikvica i gorkog patlidžana, maslinovo ulje i malo namaza od humusa. Jedva je bilo za nekoliko zalogaja - prepričavaju razočarano kupci. Tamo im se, dodaju, ne pada na pamet vratiti. Ipak, vlasnica Health Food restauranta Vita Hvar, Tanja Kragić, objašnjava kako su cijene izložene.

- Svako jutro pečemo domaći kruh, radimo zdravi namaz od humusa, pesto od bosiljka, a svaki sastojak (rikola, tikvica, patlidžan) je također iz eko proizvodnje. Kupcima je dostupan i normativ na zahtjev - objašnjava Tanja. Restoran zdrave hrane im je neprestano pun jer, kako ona kaže, nude bezglutenske sendviče, svježe smoothieje bez aditiva i dodataka vode... Dodaje kako je i kugla sladoleda na Hvaru deset kuna te kako svaki gost može odlučiti gdje će jesti, a o cijenama se mogu uvijek informirati prije kupnje ili ih pogledati na cjeniku.

Facebook/Hrvatske tragedije

A “megasendvič” podsjetio je na hamburger između dvije šnite kruha koji je proslavio Plitvice ovo ljeto. No tu hrvatske tragedije ne prestaju. Nekima sramotni lički primjer nije bio dovoljan za lekciju.

- Radije bih ostao gladan nego pojeo taj hamburger između dvije šnite kruha - kazao je čitatelj iz Rijeke koji je godišnji proveo na Dugom otoku. Na poznatoj plaži Sakarun gablec je naručio u Amarcordu.

- Pa skoro sam pao u nesvijest kad sam vidio cijene, a još više kad sam vidio kakav je to hamburger od 75 kuna - gori od onog na Plitvicama, a i skuplji! - kazao nam je čitatelj. Jučer do podne na toj plaži sve su hamburgere prodali prijepodne.

- Uzeo sam samo dva piva, a i to me koštalo 50 kuna - zaključio je ogorčeno gost. Od ostalih cijena u tom, jednom od dva objekta na plaži i jedinom koji poslužuje hranu, grčka salata i salata caprese koštaju po 70 kuna, komad pizze je 30 kuna, a tjestenina s gljivama košta 70 kuna.

- Strancima nije puno dati deset eura za hamburger. Na plažu ponesem prijenosni hladnjak s kompletnom zakuskom. Sve u njemu ne košta toliko - kazao nam je stanovnik obližnjeg Verunića.

Idi na 24sata

Komentari 293

  • KV-2 22.08.2015.

    mislim da je najveći hamburger na svijetu ikad napravljen negdje u americi, meso se peklo tri dana i hamburger je imao 135 kila.

  • bgostic5 22.08.2015.

    previse kenjate...svi bi vi na more i to u fancy kafice di vas nitko ne tjera, stranci se lijepo raspitaju o cijenama , a nasi odmah tamo di je najbolje mjesto metar i po od mora i normalno da su tamo cijene vise od ostalih. Zasto bi on sjedio i gledao u drugu zgradu ili u drvo kad je dosao na more....ljudi, morate shavtit da se pogled placa, kao sto se i najam terase uz more tom vlasniku restorana naplacuje skuplje od one sto je uz drvo neko tako se i cuga i hrana uz more naplacuje skuplje. Tko voli nek izvoli, nije tesko za shavatiti!!!!

  • baky126 22.08.2015.

    Najlakse se zalit. Prosetas 3m dalje i nade se jeftinije, ali neeee tesko je setati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare