To je to što me zanima!

Mafalani: Robert Matanić je bio organizator ubojstva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
PREOKRET: Trećeoptuženi za ubojstvo Pukanića i Franjića kazao je kako je prijavio policiji da se sprema nečije ubojstvo, no nije znao čije točno
Vidi originalni članak

Policiji sam 19. listopada 2008. dao određene podatke koje sam saznao četiri dana ranije da se planira nečije ubojstvo. Nisam znao koga ni kada će ubiti. To oslobađa neke ljude koji su ovdje optuženi - rekao je Amir Mafalani trećeoptuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. U nastavku svjedočenja na Županijskom sudu u Zagrebu Mafalani je rekao:
- Neke stvari su mi bile zabranjene pričati nakon uhićenja. Policajci su mi savjetovali da neke stvari ne govorim jer će me inače krunski svjedok Tomislav Marjanović optužiti za bacanje bombe na kuću Ivića Pašalića te ubojstva Davora Zečevića i Marka Sliška - kazao je Mafalani. Prije njegova svjedočenja sutkinja je odbacila zahtjev obrane te neće ispitati Vladimira Zagorca, Stanka Subotića Caneta i novinarku Jasnu Babić. Sutkinja neće ispitati ni Sretena Jocića jer je optužen za isto kazneno djelo i sude mu u Beogradu. U nastavku svjedočenja Mafalani je ispričao kako mu je Robert Matanić bio dužan novac. Sastali su se 15. listopada. Pošto Matanić nije imao novac Mafalani ga je tražio da mu da svoj pištolj kao jamstvo da će mu vratiti dug.
- Matanić mi je rekao da je pištolj nekome dao. Ja sam ga pitao za što, a on mi je tada rekao da riješi nekoga - rekao je Mafalani. Dodaje da je Matanića pitao da li je Bojan Gudurić u tome, no on mu je rekao da nije. Za taj posao je Matanić, prema riječima Mafalanija, trebao dobiti 120.000 eura od kojih bi 30.000 išlo Mataniću.
- Matanić mi je ispričao kako se meta šetala sa ženom po Cvjetnom trgu te da se taj kojemu je Matanić dao pištolj usrao i nije pucao - izjavio je Mafalani. Prema njegovim riječima Matanić mu je 17. listopada zaprijetio i rekao mu da pazi što priča i da ako progovori da će on biti sljedeći. Rekao je da je to onda prijavio policiji.
- Matanić me je optužio da sam ubio Ivanu Hodak što se kasnije pokazalo da to nije istina. To je Matanić pričao i po zatvoru pa su me drugi zatvorenici gađali margarinom. Nisam mogao normalno hodati - prepričao je Mafalani, koji je za Matanića rekao da je glup i opasan.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • stari mudrac 05.10.2010.

    ko će ga znati. možda su naručitelji u zagrebu. koliko je lopova, ne bi bilo ni ćudo.

  • dgergea112233 05.10.2010.

    svi ce oni na kraju biti oslobodjeni radi nedostatka dokaza, zapamtite kaj sam vam ja rekao...

  • palača 05.10.2010.

    sad im visi 35 godina,pa jedni druge okrivljuju,mislim da mafalani hoce oslobodit krivnje gudurica jer si je u zatvoru s njim dobar.mafalanija je prvo drukao matanic a sad on druka matanica,ima dokaza za sve dosta da ih se ztavori,ovaj nije dosta love dobio ili da bude vazan isao ihje malo u policiju drukati,nista cudno,sad skrecu sve sa dokaznog postupka i odugovlace,svi oni znaju ko je krajnji narucitelj,lazu ko zvijeri,nije matanic tolko glup,osim sta se sa brojem jednim zeznuo,svakom se desi ko ima sto brojeva

Komentiraj...
Vidi sve komentare