To je to što me zanima!

Majka ga prošvercala: Najmlađi terorist na liječenju u Švedskoj

Postoje sumnje da se četverogodišnji Isa Dare, poznatiji i kao Jihadi Junior, trenutno nalazi u Švedskoj. Prošli su kroz devet država koristeći tuđi identitet
Vidi originalni članak

Isa (4) je poznat javnosti po dva užasavajuća videa u kojima drži bombu i detonira automobil u kojem su zarobljenici vičući: "Allahu Akbar!".

Dječak se razbolio i liječnici mu u Siriji nisu mogli pomoći. Zato ga je majka odvela na dug put do Švedske, a nikome nije jasno kako joj je to pošlo za rukom. Vjerojatno je koristila tuđi identitet, prenosi The Sun.

Dječak i njegova majka Grace Dare doputovali su iz Sirije u Veliku Britanije 2012. godine kada se ona udala za Abdula Bakra, pripadnika ISIS-a. Abdul, koji je poginuo 2014. godine, je proveo djetinjstvo u Švedskoj pa se pretpostavlja da je Dare zato Isu povela baš tamo, javlja Daily Mail.

Djed dječaka je dao intervju ranije ove godine u kojem je kazao da je prijavio Grace barem tri puta policiji. A upitan da li vjeruje da Isa zna što viče u videu odgovorio je da maleni ne zna što govori i da mu je ispran mozak.

- On je maloljetan. Ima manje od pet godina. Pod utjecajem je ISIS-a. Premalen je. To je propaganda. Iskorištavaju malog dječaka. Koriste ga kao štit. - izjavio je nesretni djed.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Mjerilo 09.06.2016.

    Zanisli komentara o djecaku koji ima 4god,koji ste vi sirovine

  • mariocalabrese 08.06.2016.

    A jeste budale djete od cetiri godine terorist, mali ne zna gdje je supalj treba dobro izhebati mamu i tatu i nedat im da placu.

  • Dalibor0704 08.06.2016.

    Vratiti mamu i dijete u Faluju, odmah, avionom preko Damaska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare