To je to što me zanima!

Majka najtraženijeg džihadista iz BiH: "Jasmin je naš junak"

Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad, kazala je majka Jasmina Keserovića, koji je u snimci pozvao istomišljenike da 'ustanu i ubijaju sve kršćane koje mogu'
Vidi originalni članak

Majka Jasmina Keserovića, najtraženijeg džihadista iz BiH, koji je prošlog tjedna videosnimkom na bosanskom jeziku pozvao sve sa sličnim svjetonazorima da pođu njegovim putem te 'ustanu i ubijaju sve kršćane koje mogu', kaže da je ponosna na svog sina.
Njegovi roditelji tvrde kako je on za njih junak da te 'za ono za što se on bori, treba imati hrabrosti'

- Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Alaha - kazala je majka Jasmina Keserovića, a prenosi Večernji list. 

Jasminov otac Dževad, pak, kaže da na spomenutoj snimci nije njegov sin, da je to podmetnuto jer je on trenutno bolestan i hoda na štakama, ali je svejedno ponosan što je otišao u džihad u Siriju.  

- On je otišao ratovati u Siriju 2013. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se bori za Alaha - rekao je i dodao da se čuli putem Skypea prije mjesec dana.  

Sa nepunih 19 godina otišao u Siriju

Jasmin Keserović rođen je 16. lipnja 1994. u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. Za njim je Interpol, na zahtjev BiH, prije pola godine raspisao crvenu tjeralicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

Stravičan poziv na ubijanje

- Ubijajte kršćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i urede... Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih pa makar i nožem i nemojte da pravite razliku između vojnika i civila kao što ni oni ne rade razliku između civila i vojnika ISIL-a. Čvrsto se oslonite na Alaha - poručio je u snimci Keserović.

Idi na 24sata

Komentari 310

  • Michael Elips 05.07.2016.

    Neka dođu čekat ćemo ih :)

  • malenalena 05.07.2016.

    ima budaletina na sve strane,samo se različito zovu...svijet poludio....

  • malenalena 05.07.2016.

    ima budaletina na sve strane,samo se različito zovu...svijet poludio....

Komentiraj...
Vidi sve komentare