Obavijesti

News

Komentari 310

Majka najtraženijeg džihadista iz BiH: "Jasmin je naš junak"

Majka najtraženijeg džihadista iz BiH: "Jasmin je  naš junak"
1

Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad, kazala je majka Jasmina Keserovića, koji je u snimci pozvao istomišljenike da 'ustanu i ubijaju sve kršćane koje mogu'

VIDEO

Majka Jasmina Keserovića, najtraženijeg džihadista iz BiH, koji je prošlog tjedna videosnimkom na bosanskom jeziku pozvao sve sa sličnim svjetonazorima da pođu njegovim putem te 'ustanu i ubijaju sve kršćane koje mogu', kaže da je ponosna na svog sina.
Njegovi roditelji tvrde kako je on za njih junak da te 'za ono za što se on bori, treba imati hrabrosti'

- Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Alaha - kazala je majka Jasmina Keserovića, a prenosi Večernji list. 

Jasminov otac Dževad, pak, kaže da na spomenutoj snimci nije njegov sin, da je to podmetnuto jer je on trenutno bolestan i hoda na štakama, ali je svejedno ponosan što je otišao u džihad u Siriju.  

- On je otišao ratovati u Siriju 2013. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se bori za Alaha - rekao je i dodao da se čuli putem Skypea prije mjesec dana.  

Sa nepunih 19 godina otišao u Siriju

Jasmin Keserović rođen je 16. lipnja 1994. u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. Za njim je Interpol, na zahtjev BiH, prije pola godine raspisao crvenu tjeralicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

Stravičan poziv na ubijanje

- Ubijajte kršćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i urede... Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih pa makar i nožem i nemojte da pravite razliku između vojnika i civila kao što ni oni ne rade razliku između civila i vojnika ISIL-a. Čvrsto se oslonite na Alaha - poručio je u snimci Keserović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...