To je to što me zanima!

Majka slijepe curice (2): 'Doktor je mom djetetu istrgnuo stolac iz ruke, pala je i ozlijedila se'

Došao je on do nje, ona kako je držala stolicu on je njoj istrgao stolicu iz ruke i ona je izgubila ravnotežu i pala. Zadnjim dijelom glave lupila je u veliku drvenu stolicu s metalnim nogama, ispričala je majka
Vidi originalni članak

Majka dvogodišnje curice progovorila je za RTL Danas o užasnoj situaciji koju je doživjela kad je sa svojim djetetom boravila u čekaonici u KBC-u Zagreb.

Naime, njeno dijete slijepo je na jedno oko, a u čekaonici se igrala s plastičnim dječjim stolcem na koji se oslanjala jer joj pomaže održavati ravnotežu.

Iz sobe za odmor izišao je dječji kirurg i rekao da majka uzme stolac jer se s njim dijete ne može igrati. Ona mu je, kaže, odgovorila da ne može na silu. 

SPAŠAVANJE VOJNIKA ĆORUŠIĆA Nije više profesor pa ne može biti ni ravnatelj: Uz Berošev su blagoslov zato mijenjali statut

- Veli sad ću vam ja pokazati kako se djetetu stolica oduzme! Ja sam bila u šoku. Došao je on do nje, ona kako je držala stolicu on je njoj istrgao stolicu iz ruke i ona je izgubila ravnotežu i pala. Zadnjim dijelom glave lupila je u veliku drvenu stolicu s metalnim nogama - rekla je majka ozlijeđene curice za RTL.

Poslijepodne je djevojčica povraćala. U otpusnom pismu stoji da je dijete samo palo pri igranju i zadobilo udarac.

- Sve se desilo ispred kamera. Bila su dva roditelja koja su čekala dijete da ide na operaciju. Jednostavno sam još uvijek u šoku da se to može dogoditi u bolnici na odjelu koji je proglašen prijateljem djece. Je li mu smetao taj zvuk, dijete, što se gura ta stolica. Jednostavno ja ne znam što je tu njemu smetalo - pita se potresena majka.

SKANDAL NA REBRU Mijenjali statut da bi HDZ-ovac Ćorušić ostao ravnatelj bolnice, pomogla je i ministrova žena!

Majka tvrdi da nije prvi put da je ovako nešto doživjela.

- Dogodilo se to jednom kad je iz sobe izašla starija sestra s odjela kirurgije dok se dijete igralo s kockicama. rekla mi je: Mama molim vas da djetetu da maknete tu igračku. Mene taj zvuk iritira. Dajte joj knjigu da čita. Kako da ja djetetu dam knjigu da dijete čita i igra se s knjigom. Dijete koje ne vidi - ispričala je.

Sa slučajem je upoznata i pravobraniteljica za djecu i tražit će očitovanje svih nadležnih.

Idi na 24sata

Komentari 256

  • Privatnik 08.09.2023.

    Za osudu je način na koji je doktor reagirao ali... Danas roditelji bulje u mobitele dok im djeca trče, natjeravaju se između stolova na terasama restorana i kafića, bacaju se po podu, vrište, igraju lovice i -nikome ništa! Ako prigovoriš čeka te salva psovki kao, "kaee majmune, zašto se djeca ne bi smjela igrati? Odi doma gledaj vijesti...!" Mislim, neodgojene djece ima sve više, otvaraju se plave, žute i svakakve telefonske linije sos-a i raznih izmišljotina na koje klinci mogu saznati svoja "prava". Nema za njih obaveza, samo njihova "prava". Postajemo hibridno i totalno zaglupljeno društvo. Dakle, ako je ova mala iz priče strugala stolcom po čekaoni onda me ne čudi reakcija ikoga, a kamoli nekoga od osoblja. Kao što sam rekao na početku, reakcija je pogrešna, ne opravdavam ju ali ju shvaćam. Ako je bilo kako kažem, mater je ta koja je trebala prekinuti glupiranje djeteta jer to nije mjesto na kojemu se galami, struže, lupa, urla. p.s. Možda budu opet ovaj pobrisali. Valjda je ovo što kažem prosto i bezobrazno. Bumo vidli.

  • dahvaul 08.09.2023.

    Nažalost ima roditelja kaj sve djeci dopuštaju i na ništ ne reagiraju ,takva djeca dobro znaju iznervirati i dič tlak.

  • mislim 08.09.2023.

    Mama na mobitelu a djete radi šta hoće u nekim zanimanjima je potrebna tišina da bi se ljudi skoncentrirali na ono što rade

Komentiraj...
Vidi sve komentare