To je to što me zanima!

Majka u zatvoru, odvjetnik nije tražio pomilovanje!?

NEDOSTAJE MU MAMA: Jednogodišnji dječak ne spava, slabo jede. Počne vrištati čim netko ode iz prostorije u kojoj se nalazi jer se boji biti sam...
Vidi originalni članak

Očekivali smo da će biti teško, ali moram priznati da je ovo dvostruko teže nego što smo očekivali. Dječaku nedostaje mama, ne spava, slabo jede. Tko god da odlazi iz prostorije u kojoj se nalazi, dječak počne vrištati. Boji se da ga i mi ne ostavimo, govori Riječanka, koja je pristala brinuti se za sina (1) V. S. (28)., koja služi osmomjesečnu zatvorsku kaznu za posredovanje u preprodaji marihuane. Majka je od prošlog četvrtka u zagrebačkom zatvoru Remetinec.  U međuvremenu je predsjednik Stjepan Mesić majci poručio da što prije pošalje molbu za pomilovanje i da će ju komisija razmotriti. No molba u Ministarstvo pravosuđa još nije stigla. Obitelj koja skrbi za dječaka razgovarala je u srijedu s majčinim odvjetnikom Sašom Jelušićem. Htjeli su saznati zašto još nije poslao molbu za pomilovanje.
- Rekao nam je da ne može poslati molbu bez punomoći V. S. pa čeka da mu se javi i zatraži da napiše molbu za pomilovanje. Dodao je kako mu prije nije spominjala pomilovanje - kaže kolegica. Ne razumije zašto odvjetnik mora čekati da se V. S. javi iz zatvora, odakle ima pravo jedanput na tjedan telefonirati.
Zagrebački odvjetnik Ante Madunić ispričao nam je kako odvjetnici bez problema mogu stupiti u kontakt s klijentima u svim zatvorima i kaznionicama u Hrvatskoj.
- To je posebno jednostavno u Remetincu. Tamo se ne treba ni najaviti, kao što drugdje treba. Svaki odvjetnik može bilo kada otići u Remetinec. Na ulazu treba samo pokazati svoju odvjetničku iskaznicu i može posjetiti klijenta - rekao je Madunić i dodaje kako odvjetniku uistinu treba punomoć da bi pisao molbu za pomilovanjem.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • makarska 12.06.2009.

    ja bih joj oduzeo dijete jer nema sta radit majkom trgovkinjom narkoticima.

  • blackwolf 12.06.2009.

    Da zaista, izgleda da je odvjetnik Ane Magaš već pao u zaborav, pa se očito treba ponoviti slučaj da se još neki odvjetnik izbaci iz odvjetničke komore. Nije potrebno tražiti posjetu odvjetnika, savjestan odvjetnik, ako je i malo čovjek neče gledati samo na svoju materijalnu korist, ako je već klijent, ili u ovom slučaju klijentica završila u zatvoru, a zna da je ostavila vani malo dijete, te zna općenitu situaciju, ja mislim da mu savjest nalaže da sam poduzme neke korake. Nije malo dijete pa da se može izvlačiti na takvu patetičnu foru;niko mi nije rekao da sam trebao...i da, zaista pravna država mora funkcionirati, ajmo onda pozatvarati sve kriminalce koji mažu svud okolo jer su pokrali toliko da ni oni sami neznaju gdje i koga, ajmo pozatvarati korumpirane suce i lopove u vladi i saboru, tad budemo mogli reći da pravna država mora funkcionirati, ovo što je sud zatvorio samohranu majku jednogodišnjeg djeteta ne pokazuje da pravna država funkcionira, samo koliko smo nisko pali...

  • mayhem26 12.06.2009.

    Pa nek promjeni odvjetnika,bar njih ima ko kamenja.............

Komentiraj...
Vidi sve komentare