Obavijesti

News

Komentari 20

Majka u zatvoru, odvjetnik nije tražio pomilovanje!?

Majka u zatvoru, odvjetnik  nije tražio pomilovanje!?
1

NEDOSTAJE MU MAMA: Jednogodišnji dječak ne spava, slabo jede. Počne vrištati čim netko ode iz prostorije u kojoj se nalazi jer se boji biti sam...

VIDEO

Očekivali smo da će biti teško, ali moram priznati da je ovo dvostruko teže nego što smo očekivali. Dječaku nedostaje mama, ne spava, slabo jede. Tko god da odlazi iz prostorije u kojoj se nalazi, dječak počne vrištati. Boji se da ga i mi ne ostavimo, govori Riječanka, koja je pristala brinuti se za sina (1) V. S. (28)., koja služi osmomjesečnu zatvorsku kaznu za posredovanje u preprodaji marihuane. Majka je od prošlog četvrtka u zagrebačkom zatvoru Remetinec.  U međuvremenu je predsjednik Stjepan Mesić majci poručio da što prije pošalje molbu za pomilovanje i da će ju komisija razmotriti. No molba u Ministarstvo pravosuđa još nije stigla. Obitelj koja skrbi za dječaka razgovarala je u srijedu s majčinim odvjetnikom Sašom Jelušićem. Htjeli su saznati zašto još nije poslao molbu za pomilovanje.
- Rekao nam je da ne može poslati molbu bez punomoći V. S. pa čeka da mu se javi i zatraži da napiše molbu za pomilovanje. Dodao je kako mu prije nije spominjala pomilovanje - kaže kolegica. Ne razumije zašto odvjetnik mora čekati da se V. S. javi iz zatvora, odakle ima pravo jedanput na tjedan telefonirati.
Zagrebački odvjetnik Ante Madunić ispričao nam je kako odvjetnici bez problema mogu stupiti u kontakt s klijentima u svim zatvorima i kaznionicama u Hrvatskoj.
- To je posebno jednostavno u Remetincu. Tamo se ne treba ni najaviti, kao što drugdje treba. Svaki odvjetnik može bilo kada otići u Remetinec. Na ulazu treba samo pokazati svoju odvjetničku iskaznicu i može posjetiti klijenta - rekao je Madunić i dodaje kako odvjetniku uistinu treba punomoć da bi pisao molbu za pomilovanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.