To je to što me zanima!

Makarani prosvjedovali: Ne zatvarajte naše rodilište

Velik broj građana Makarske ogorčen je odlukom ministarstva da se zatvori tamošnje rodilište. Smatraju da imaju liječnike i potrebne specijaliste
Vidi originalni članak

Ispred zgrade Grada Makarske građani su u subotu prosvjedovali protiv odluke ministarstva Darka Milinovića da zatvori makarsko rodilište. Borba za rodilište tako je prekinula građansku šutnju.
- Pozivamo ministra Milinovića da dođe u Makarsku vidjeti rodilište na koje smo ponosni. Ako on ne dođe u Makarsku, mi idemo u Zagreb. Vratite nam rodilište i dom zdravlja, gradili su ga građani ovoga grada - rekle su organizatorice prosvjeda u Makarskoj Lea Tomić, Inga Rašić, Božena Kovačević i Ana Dragičević.
Prosvjednici su istaknuli kako su za zatvaranje rodilišta krivi političari od kojih se traži da riješe problem te da pomognu u formiranju bolnice koja je nadomak zadovoljavanju uvjeta.
- U ovom rodilištu se rodilo preko 15.000 djece i svo to vrijeme nismo izgubili nijednu bebu. Imamo liječnike i specijaliste i vrlo brzo ćemo imati sve uvjete za formairanje mini-bolnice kao reagionalne zdravstvene ustanove - rekao je ginekolog Ante Kovačević. Skup je podržao i dr. Josip Laznibat koji već godinama kroz Udrugu za spas doma zdravlja pokušava riješiti problem.
- Naš gradonačelnik Marko Ožić-Bebek i ravnatelj bolnice Damir Mendeš su također liječnici. Ali oni su postali više političari nego liječnici. I oni su krivi zbog ovakvog stanja - rekao je u kratkom govoru dr. Laznibat.
U sat vremena na prosvjednom skupu prikupljeno je nekoliko tisuća potpisa za spas rodilišta. Peticija će trajati još nekoliko dana, a organizatori će naknadno obavijestiti građane o mjestu gdje je mogu potpisati. Skupu se pridružila i udruga Roda te makarski bikeri.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • drug Tito_1 15.05.2010.

    Bravo Makarani, nedajte se samo tako i izađite na izbore jer ćete rodit ić u BIH!

  • PapaŠtrumpf 15.05.2010.

    Neka Milinović iz džepa plati cjepiva svinjske gripe i njihovo zbrinjavanje tj uništavanje pa će biti para i za rodilišta, samo on ne odgovara za svoje sumanute poteze i zakone koji se uvijek pokažu suludima. Podrška Makaranima, smjenite gradonačelnika i ravnatelja da vam se djeca ne rađaju po kolima hitne pomoći.

  • snork 15.05.2010.

    od državnog interesa je decentralizacija zdravstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare