Obavijesti

News

Komentari 9

Makarani prosvjedovali: Ne zatvarajte naše rodilište

Makarani prosvjedovali: Ne zatvarajte naše rodilište
5

Velik broj građana Makarske ogorčen je odlukom ministarstva da se zatvori tamošnje rodilište. Smatraju da imaju liječnike i potrebne specijaliste

VIDEO

Ispred zgrade Grada Makarske građani su u subotu prosvjedovali protiv odluke ministarstva Darka Milinovića da zatvori makarsko rodilište. Borba za rodilište tako je prekinula građansku šutnju.
- Pozivamo ministra Milinovića da dođe u Makarsku vidjeti rodilište na koje smo ponosni. Ako on ne dođe u Makarsku, mi idemo u Zagreb. Vratite nam rodilište i dom zdravlja, gradili su ga građani ovoga grada - rekle su organizatorice prosvjeda u Makarskoj Lea Tomić, Inga Rašić, Božena Kovačević i Ana Dragičević.
Prosvjednici su istaknuli kako su za zatvaranje rodilišta krivi političari od kojih se traži da riješe problem te da pomognu u formiranju bolnice koja je nadomak zadovoljavanju uvjeta.
- U ovom rodilištu se rodilo preko 15.000 djece i svo to vrijeme nismo izgubili nijednu bebu. Imamo liječnike i specijaliste i vrlo brzo ćemo imati sve uvjete za formairanje mini-bolnice kao reagionalne zdravstvene ustanove - rekao je ginekolog Ante Kovačević. Skup je podržao i dr. Josip Laznibat koji već godinama kroz Udrugu za spas doma zdravlja pokušava riješiti problem.
- Naš gradonačelnik Marko Ožić-Bebek i ravnatelj bolnice Damir Mendeš su također liječnici. Ali oni su postali više političari nego liječnici. I oni su krivi zbog ovakvog stanja - rekao je u kratkom govoru dr. Laznibat.
U sat vremena na prosvjednom skupu prikupljeno je nekoliko tisuća potpisa za spas rodilišta. Peticija će trajati još nekoliko dana, a organizatori će naknadno obavijestiti građane o mjestu gdje je mogu potpisati. Skupu se pridružila i udruga Roda te makarski bikeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije