To je to što me zanima!

Malenica: Sustav e-propusnica bit će spreman u ponedjeljak

U prvom valu smo izdali preko 2 milijuna propusnica, no ni u jednom trenutku ih nije bilo više od 750 tisuća, rekao je ministar dodavši da su se tada propusnice izdavale uglavnom zbog gospodarskih razloga
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je kako će sustav e-propusnica biti spreman za korištenje od idućeg ponedjeljka, 21. prosinca, što je dva dana prije nego što Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stupi na snagu.  

GORDAN LAUC: 'Mislim da je fokus na stroge mjere jedna velika zabluda'

- Danas će biti objavljena odluka, tamo će biti objavljeni razlozi koji su opravdani da bi se moglo napustiti prebivalište i boravište. Te razloge treba staviti u aplikaciju, odnosno web sustav - kazao je Malenica pojasnivši da će usklađivanje aplikacije s novom odlukom trajati nekoliko dana. 

UMRLA NAJMLAĐA ŽRTVA DOSAD Uveli su zabranu kretanja, na privatnim okupljanjima najviše 10 ljudi, nova pravila za mise

Sustav će biti spreman za korištenje od ponedjeljka, kada će građani moći zatražiti izdavanje e-propusnica, dok sustav propusnica na snagu stupa od 23. prosinca, pojasnio je ministar u Banskim dvorima.  Uvjeren je da će Odluka o zabrani napuštanja prebivališta imati pozitivan učinak. 

 Odluka o zabrani napuštanja prebivališta u prvom valu smirila je kretanja građana, pa se to očekuje i od ove odluke, kazao je. 

STOŽER DONIO ODLUKU Evo kako možete preko granice

- U prvom valu smo izdali preko 2 milijuna propusnica, no ni u jednom trenutku ih nije bilo više od 750 tisuća - rekao je ministar dodavši da su se tada propusnice izdavale uglavnom zbog kretanja iz gospodarskih razloga. Kaže da bi s obzirom na smanjenu gospodarsku aktivnost krajem godine, broj izdanih propusnica ovaj put trebao biti manji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sabina11 19.12.2020.

    U selu od 3.5 mil. stanovnika trebaju propusnice? svašta

  • JA SAM TAJ 18.12.2020.

    Strani trgovački lanci će za svoje djelatnike bez problema i čekanja priskrbiti propusnice a državni uhljebi će svoju strogoću trenirati na nama malim privatnicima koji će morati čekati reda dok gospoda uhljebi popiju jutarnju kavicu pa potom riješe u sat vremena jedan slučaj.Zatim imaju doručak od sat i pol pa se napregnu sljedeći sat i riješe uz naše moljakanje još dva do tri slučaja a poslije 13,30 moraju sređivati dokumentaciju i polako se spremati kući.

Komentiraj...
Vidi sve komentare