To je to što me zanima!

Mali 'Bistrići' sa 11 godina imaju znanje i za fakultet

Djeca iz Centra za darovite prije škole savladala su čitanje i računanje, a svoje roditelje zbunjuju pitanjima. Neki čak čitaju i po jednu knjigu na dan
Vidi originalni članak

Križaljke s brojkama, s kojima se muče čak i njihovi roditelji, rješavaju bez problema. Brojke su klincima iz Centra za darovitu djecu Bistrić prava poslastica.
- Jedva čekam da upišem matematičku gimnaziju, a onda Fakultet elektrotehnike. Nadam se da ću postati znanstvenik - rekao je Branimir Domitrović (11), koji Bistrić pohađa dvije godine. Čitati je naučio kad je imao dvije i pol godine. Prije nego je krenuo u osnovnu školu, “gutao” je enciklopedije i dnevne novine. Danas knjigu pročita u jednom danu. Najviše ga zanimaju grčka mitologija i povijesne knjige.
- Katkad mi postavlja pitanja na koja ni sama ne znam odgovor iako sam fakultetski obrazovana - kaže Branimirova mama Tamara. Nešto mlađi Andrija Domitrović (10) posvetio se natjecanjima iz matematike, na kojima uvijek ostvari izniman uspjeh. U slobodno vrijeme opušta se čitajući knjige o geometriji.

U VRTIĆU SE ZALJUBILA U KOMBINATORIKU
Jedina djevojčica u Bistriću je Mirna Ilijanić (11). S matematikom se prvi put susrela u vrtiću. Uskoro je počela ostalu djecu poučavati brojkama. Roditelji su je odmah upisali u Bistrić, u kojem je napredovala. Već u 3. razredu izračunala je zadatak s prijamnog za upis na Fakultet elektrotehnike. Uz matematiku uči i jezike, slikanje, glumu te ples.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • maxich 18.05.2015.

    Ovo je PLAĆENI OGLAS.

  • sight 14.07.2008.

    ispalit će do 30-e

  • Zagrebacki_golub 14.07.2008.

    To je nasa buducnost.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare