To je to što me zanima!

Mali heroji nude pomoć starijim susjedima: 'Budimo humani...'

Pisala su je djeca Filip (14) i Clara (9), koja su odlučila napraviti nešto korisno i dobro. Tako nude pomoć onima koji u ovim trenucima najviše trebaju našu pomoć: starijim i nepokretnim osobama
Vidi originalni članak

Koronavirus donio je nemir među ljudima, no sve više do izražaja dolazi ljudskost koje nam svima dižu optimizam. 

Tako i poruka pomoći u jednom zagrebačkom kvartu koja je upućena od susjeda i poslana u sandučiće u cijeloj ulici.

Pisala su je djeca Filip (14) i Clara (9), koja su odlučila napraviti nešto korisno i dobro. Tako nude pomoć onima koji u ovim trenucima najviše trebaju našu pomoć: starijim i nepokretnim osobama.

Ako treba otići u trgovinu ili ljekarnu susjedi trebaju nazvati na broj telefona tate koju su mališani ostavili i odmah stupaju u akciju. 

- Pravo je vrijeme da se pokaže humanost. U naše vrijeme je bilo normalno da nas stariji šalju u dućan, ali vremena se mijenjaju. Isto tako bismo trebali djecu naučiti pravim vrijednostima, ali i potaknuti i ostale kako bi nam svima bilo bolje. A ovo je pravi trenutak za ljudskost - rekli su nam susjedi.  

Valja spomenuti i Facebook grupu Jedni za druge, koja  broji oko 11.000 članova te pomažu svim starijim i nemoćnima u jeku pandemije korona virusa. 

Volonteri grupe su jako dobro umreženi te pokrivaju skoro sve gradske kvartove u Zagrebu i šire se sa svojim djelovanjem i u druge gradove.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • smijeh 17.03.2020.

    Bravo klinci!!!!!Nadam se da to cita ona "visoko" obrazovana osoba!!!!evo nek vas klinci nauce malo!!!!

  • Cipelcug 17.03.2020.

    Svaka čast roditeljima i djeci!!!

  • jesen2018 17.03.2020.

    Divno! I ovo je dokaz da su djeca dobra i neiskvarena bića i naša jedina i istinska vrijednost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare