To je to što me zanima!

Maloj Lani (7) su spasili nogu: Operacija je trajala čak 12 sati

Čak 12 sati trajala je operacija u kojoj je sudjelovalo 9 liječnika iz KB Dubrava i KBC Zagreb. Lani koja boluje od sarkoma su spasili potkoljenicu lijeve noge
Vidi originalni članak

Kompliciranom operacijom liječnici KB Dubrava i KBC Zagreb spasili su potkoljenicu lijeve noge Lani (7) koja boluje od sarkoma. Liječnici su kombinirali kost iz banke tkiva s lisnom kosti Lanine desne noge, a u operaciji koja je trajala 12 sati sudjelovalo je 9 liječnika, piše Jutarnji list. 

Lana je u kolovozu prošle godine počela osjećati bolove u potkoljenici, a liječnici su u listopadu otkrili da boluje od Juingova sarkoma. 

Dio tumora uništen je kemoterapijom, a onda je tijekom operacije izrezan kompletno s rubom zdravog tkiva.  Ukupno 16 centimetara skinute kosti liječnici su nadomjestili kombinacijom kosti pacijentice i doniranom nadlaktičnom kosti iz banke kosti. 

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • dvorska luda 20.03.2013.

    Ovakve vijesti hoćemo, jako, jako lijepa vijest ! Lana brzi oporavak ti želimo !

  • đeki čen_1 20.03.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Prudens 20.03.2013.

    Brz oporavak djevojčici!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare