To je to što me zanima!

Maloj sportašici Dori (10) je izgorjela zlatna medalja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
PANIČNO SPAŠAVANJE: Vika je probudila male sportaše. Potrčali su bosi prema vratima busa. Dora Subotić (10) je u metežu slomila desnu ruku
Vidi originalni članak

Ponedjeljak, 4 sata. Neoplanov autobus autocestom A3 vozi prema Zagrebu. Bio je je pun djece. Svi su članovi taekwondo klubova iz zagrebačke Dubrave i Prečkog. Djeca u dobi od 10 i 11 godina vraćaju se s natjecanja u srpskom Vršcu. Autobus se približava Brodskom Stupniku nedaleko od Slavonskog Broda, a većina putnika mirno spava. Vani kiša dosadno pada, a do Zagreba ima još više od dva sata vožnje... Djeca koja sjede u stražnjem dijelu autobusa primjećuju dim i čuju čudno pištanje. Trče prema vozaču i trenerima te im govore im da odmah zaustave autobus.
- U prvi sam tren pomislio da je u pitanju guma. Ali dim je bio sve gušći., Djeci smo rekli da odmah napuste autobus. Srećom, svi su izašli. Autobus se zapalio i izgorio za samo nekoliko minuta - rekao je jedan od vozača javljajući se šefovima. Sva djeca i treneri uspjeli su istrčati iz na vrijeme. No u nastaloj gužvi djevojčica Dora Subotić (10) je pala je i slomila ruku - napukla joj je podlaktica.
- Svi smo spavali. Čula sam trenera Ivana kako viče da bježimo van. Svi smo se preplašili smo se i. Potrčali smo prema vratima., Na netko me gurnuo i pala sam - rekla je Dora Subotić, kojoj su u požaru izgorjele sve stvari, ali i zlatna medalja.
- Bila je noć i hladno, padala je kiša. Neka djeca su iz autobusa istrčala bosa. Bila su uplakana i preplašena. Vratio sam se ponovno u autobus jer sam mislio da je jedno dijete ostalo zatočeno. Dim mi je pekao oči. Srećom, nitko nije ostao - opisao nam je dramu trener Ivan Vidović. U požaru su im izgorjele sve stvari, kao i medalje koje su osvojili na natjecanju. Policajci su prebacili djecu u policijsku postaju u Slobodnici, gdje su otvorili čajnu kuhinju kako bi se djeca okrijepila. Tamo su dočekali roditelje koji su, čim su čuli za nesreću, samoinicijativno krenuli po djecu. Trener Ivan Vidović (26) ogorčen je na druge vozače koji se nisu zaustavili pomoći uplašenoj djeci.
- Srećom, svi su dobro. Da nismo brzo reagirali, ugušili bismo se ili bismo svi živi zajedno izgorjeli - rekao je trener Ivan. Djeci je najteže palo što su im izgorjele medalje. Nekima su to bile prve koje su osvojili u životu.

OD AUTOBUSA JE OSTALO SAMO ŽELJEZO
Na mjesto nesreće su izašli pripadnici JVP-a iz Slavonskog Broda. Vatru su ugasili tek nakon dva sata. Prizor na zgarištu bio je sablastan. Razbacani dječji jastuci, sokovi, dijelovi sjedala i odjeće. Policija je potvrdila da je požar buknuo zbog kratkog spoja na žicama koje povezuju motor i upravljački sustav.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • cosanostra 12.04.2010.

    takve stvari se događaju po cijelom svijetu,ne opravdavam,ali naša djeca su se barem izvukla

  • borovcanin 12.04.2010.

    jao pa sta ako joj je medalja izgorila moglo je zavrsit smrcu a oni o medalji govore

  • graziella 12.04.2010.

    Drago mi je da svu svi ok,mogu zamisliti koji su strah i šok pretrpila djeca.Hvala dragom Bogu da je tako prošlo,a ne gore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare