To je to što me zanima!

Maloljetna banda zatočila je, pretukla i pokrala staricu (92)

Mladiću od 17 i djevojci od 14 godina prijeti deset godina robije zbog plijena od tisuću kuna. Upali su u kuću starici od 92 godine, lakše je ozlijedili i opljačkali
Vidi originalni članak

Plijen od tisuću kuna mogao bi biti razlog zbog kojeg će dvoje maloljetnika od 17 i 14 godina, ako im se dokaže krivnja i budu osuđeni, završiti od jedne do deset godina u zatvoru. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u noći na Sve svete, u vremenu od 20 do 3 sata, 17-godišnjak iz Bapske, sela kod Iloka, 14-godišnjakinja iz Vukovara i 13-godišnje dijete počinili razbojstvo nad K. S., 92-godišnjom Vukovarkom. Tom prilikom starici su nanijeli lake ozljede zbog kojih je prebačena u vukovarsku bolnicu, gdje su je liječnici pregledali i pustili kući na daljnje liječenje.

Baka živi sama u kući

- S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu u kojem su sudionici maloljetne osobe, ne možemo izlaziti s bilo kakvim pojedinostima u javnost. Možemo samo reći da će 17-godišnjak i 14-godišnjakinja uz kaznenu prijavu biti dovedeni Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, dok se protiv 13-godišnjaka dostavlja obavijest Državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo iznosi od jedne do deset godina zatvora - rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, dodajući da slučajevi razbojstva u kojima sudjeluju maloljetne osobe na tom području ipak nisu česti.

Baka inače živi sama, a prema neslužbenim informacijama, do kojih se dolazi na kapaljku, događaj je policiji prijavila kćerka koja živi u Vukovaru. Navodno je osumnjičena maloljetnička trojka u dva navrata tijekom noći provaljivala u kuću te da su staricu držali zaključanu u pomoćnoj prostoriji.

Obiteljska kuća K. S. nalazi se u ulici u kojoj uglavnom žive starije osobe ili su kuće prazne, tako da nitko od susjeda nije čuo ni vidio ništa sumnjivo.

Iz parka pratili kretanje

U blizini je i park u kojem se tijekom noći okupljaju mladi, a odakle su očito osumnjičeni pratili kretanje stanovnika i planirali razbojstvo. Do K. S. tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći, na telefon se nitko nije javljao, a i vrata dvorišta bila su zaključana.  

Idi na 24sata

Komentari 38

  • OklježĆiras 03.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Prva Proleterska_1 03.11.2011.

    Baka ima 92-godine i živi sama , a oni je pustili na kučno ljećenje. Kod koga da se kućno ljeći i ko da je kućno ljeći , kad živi sama. Ima , da je vratite u bolnicu , dok ne bude u top formi u kakvoj je i bila prije razbojstva, a RAČUN za BOLNIČKO LJEČENJE ima, da se IZDA na IME BANDE , i NJIHOVIH RODITELJA. Predpostavljam , da se radi o pripadnici Srbske manjine a PUPOVAC ĆUTI. Isto su napravili i u slućaju vraćanja evakuiranih iz Pađana, kad su istovorili starca od 74 godine 3 km od njegove kuče po 33 °C u sjeni pa je putem umro dehidrirajući, što nalikuje na umorstvo sa predumišljajem !

  • ksena103 03.11.2011.

    Ma što je vama ljudi kakva država, kakvi sudci.Gdje su bili roditelji kad djeca mogu biti vani do 3 sata a svi maloljetni. Moji klinci su baš tih godina 17,14 i 12 ali nikad nisu bili vani poslije 10 a ona od 17 samo u pratnji kumice koja je 20 i to do 1 s tim da je ja odvozim i kupim.Da roditelji malo vode brigu o djeci nebi nam trebali sudci za maloljetnike a i poslije bi toga bilo puno manje djeca se uče ponašanju dok su mali kasno je staro magare učit da vuče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare