Obavijesti

News

Komentari 38

Maloljetna banda zatočila je, pretukla i pokrala staricu (92)

Maloljetna banda zatočila je, pretukla i pokrala staricu (92)
1

Mladiću od 17 i djevojci od 14 godina prijeti deset godina robije zbog plijena od tisuću kuna. Upali su u kuću starici od 92 godine, lakše je ozlijedili i opljačkali

VIDEO

Plijen od tisuću kuna mogao bi biti razlog zbog kojeg će dvoje maloljetnika od 17 i 14 godina, ako im se dokaže krivnja i budu osuđeni, završiti od jedne do deset godina u zatvoru. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u noći na Sve svete, u vremenu od 20 do 3 sata, 17-godišnjak iz Bapske, sela kod Iloka, 14-godišnjakinja iz Vukovara i 13-godišnje dijete počinili razbojstvo nad K. S., 92-godišnjom Vukovarkom. Tom prilikom starici su nanijeli lake ozljede zbog kojih je prebačena u vukovarsku bolnicu, gdje su je liječnici pregledali i pustili kući na daljnje liječenje.

Baka živi sama u kući

- S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu u kojem su sudionici maloljetne osobe, ne možemo izlaziti s bilo kakvim pojedinostima u javnost. Možemo samo reći da će 17-godišnjak i 14-godišnjakinja uz kaznenu prijavu biti dovedeni Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, dok se protiv 13-godišnjaka dostavlja obavijest Državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo iznosi od jedne do deset godina zatvora - rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, dodajući da slučajevi razbojstva u kojima sudjeluju maloljetne osobe na tom području ipak nisu česti.

Baka inače živi sama, a prema neslužbenim informacijama, do kojih se dolazi na kapaljku, događaj je policiji prijavila kćerka koja živi u Vukovaru. Navodno je osumnjičena maloljetnička trojka u dva navrata tijekom noći provaljivala u kuću te da su staricu držali zaključanu u pomoćnoj prostoriji.

Obiteljska kuća K. S. nalazi se u ulici u kojoj uglavnom žive starije osobe ili su kuće prazne, tako da nitko od susjeda nije čuo ni vidio ništa sumnjivo.

Iz parka pratili kretanje

U blizini je i park u kojem se tijekom noći okupljaju mladi, a odakle su očito osumnjičeni pratili kretanje stanovnika i planirali razbojstvo. Do K. S. tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći, na telefon se nitko nije javljao, a i vrata dvorišta bila su zaključana.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature