To je to što me zanima!

Mami i tati nisu rekli da im je kćer umrla od nove gripe

SKANDAL: Roditelji curice H.M. (3) mislili su da im je kći umrla od sepse. Da je imala svinjsku gripu doznali su tek nakon što je to izjavio D. Milinović
Vidi originalni članak

Djevojčicu H. M. (3) primili su u Kliničku bolnicu Split u četvrtak, 5. studenoga, a njezini roditelji nisu znali da ima leukemiju. Tegobe kod curice počele su se pokazivati tek dan prije odlaska u bolnicu. Bolnički testovi su pokazali da curica boluje od leukemije, ali i sumnju na virus H1N1. Umrla je isti dan. Kasnije su nalazi pokazali da je bila zaražena virusom H1N1. Njezinu smrt od svinjske gripe službeno je u utorak potvrdio i ministar zdravstva dr. Darko Milinović. Međutim, ono što je ogorčilo roditelje je da su tek iz medija, nakon ministrove izjave, saznali da im je kći bila zaražena virusom. Liječnici splitske bolnice nisu im ništa rekli, iako su potvrđene rezultate iz laboratorija dobili još u ponedjeljak navečer.
- Sramota je da smo s konferencije za novinare ministra Milinovića saznali da nam je kći umrla od svinjske gripe, a mislili smo da je umrla od sepse. Liječnici u splitskoj bolnici nisu nam službeno rekli ništa - rekao nam je shrvani V. M. (31), otac umrle djevojčice.
Šef Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Neven Pavlov kaže da je tek u utorak ujutro saznao da je preminula djevojčica imala virus te da je kobna bila komplikacija zbog leukemije i svinjske gripe. Naglasio je i da druga djeca na odjelu na kojem je bila djevojčica nemaju simptome gripe. Ovo je drugi potvrđeni slučaj smrti od svinjske gripe u Hrvatskoj. Prošle subote u Splitu umro je Luka Matovac (61). Za muškarca koji umro u Zagrebu od posljedica infarkta još nije potvrđeno da je bio zaražen virusom H1N1. Potvrdili su i prvi slučaj zaraze u Istarskoj županiji. Mladića (15) hospitalizirali su u Puli. Ministar Milinović kaže kako je Vlada spremna probiti financijske limite i iz pričuve uzeti novac za borbu protiv eventualne pandemije. Milinović je obišao i šestero zaraženih koji se liječe na Intenzivnom odjelu zagrebačke Kliničke bolnice Dr. Fran Mihaljević. Dvojicu su skinuli s respiratora, a jedan se osjeća bolje. Zbog svinjske gripe u osječkoj bolnici su od srijede zabranili posjete bolesnicima kako se oni slabijeg imuniteta ne bi zarazili virusom H1N1.

MILINOVIĆ NIJE ZNAO DA RODITELJI NISU OBAVIJEŠTENI
Ministar Darko Milinović rekao nam je kako mu je iznimno žao što su roditelji iz medija saznali da je djevojčica bila zaražena, te kako prije davanja izjave sam nije znao da roditelji nisu pobaviješteni. Ministar je osobno nazvao oca djevojčice i još mu jednom ponovio koliko mu je žao što su liječnici splitske bolnice napravili propust i što su roditelji iz medija saznali da je curica imala svinjsku gripu. Zamolio je za razumijevanje zbog situacije i borbe zdravstvenog sustava protiv gripe s kojom se prvi puta susrećemo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • chokyxxx 11.11.2009.

    Počivala u miru i stvarno mi je žao za ovaj slučaj... Strašno je di ovaj svijet ode, čovjek izgubi dijete te se tuži zašto mu nisu rekli da je imala svinjsku gripu, koja je razlika?!

  • slama 11.11.2009.

    skolic@ najjednostavnije; imaš sve simptome obićne gripe plus još i enteroviroze,dakle zlo ti je i imaš proljev.

  • user_27152 10.11.2009.

    u čemu je razlika

Komentiraj...
Vidi sve komentare