To je to što me zanima!

Mamica iz štalice: Meeeee! Koza Maza je ojarila četvorke

ČUDO U STAJI Mještani Donje Pištine kraj Orahovice već danima obilaze staju obitelji Kovač i čude se kozlićima. I prijašnjih godina Maza je znala ojariti tri kozlića, kažu vlasnici
Vidi originalni članak

Nije ovo prvi takav slučaj među našim kozama. Prije nekoliko godina Mazina baka ili prabaka isto je ojarila četiri kozlića, ponosno govore Dragutin (77) i Anka (69) Kovač. U svojoj štali u Donjim Pištanima kod Orahovice 3. ožujka su zatekli neobičan prizor.

POGLEDAJTE VIDEO: Mama koza je ojarila četvorke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Uz njihovu Mazu (3) ležale su tri ženke i mužjak. Cijelo selo odmah je pohitalo u staju Kovačevih vidjeti ovo čudo.

- Kad su se tek ojarili, bili su jako sitni i prava je sreća što su svi preživjeli. Zasad ih Maza hrani, ali uskoro ćemo ih i mi početi hraniti mlijekom na dudu, a kasnije sijenom i zobi. Baš bismo htjeli da nam dugo požive - s osmijehom govori Anka. Sa suprugom je u mirovini pa im briga oko koza dođe kao zadovoljstvo i razbribriga.


- Maza je bila toliko golema da se jedva ustajala i polagano kretala. Ojarila se sama, a sad je već onakva je i inače - vesela i razigrana. No na kozliće jako pazi - ističe Dragutin napominjući da je i prijašnjih godina Maza znala ojariti tri kozlića. Vjeruje da je za toliki broj mladunaca zaslužan čist zrak i voda. Mladuncima, kaže ovaj bračni par, još nisu dali imena. Jednog od njih poklonit će unuci Mirjani (14), koja se silno želi brinuti o njima.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • volim sunce 10.03.2016.

    A fotka tate jarca? Pa i on ima nekakve zasluge tu. Malo slave i njegovom vlasniku što ga dobro hrani i pazi

  • svejedobro 10.03.2016.

    Slatki su :)))

  • neidemodalje 10.03.2016.

    A jarac put pod noge, kukavica... Nego, bar ste se mogli informirati o mjestu o kome pišete. Vidjeli bi da ne postoji "...Piština" nego Donja Pištana! ( https://bs.wikipedia.org/wiki/Donja_Pi%C5%A1tana )

Komentiraj...
Vidi sve komentare