To je to što me zanima!

Mamićev sin spreman nagoditi se s USKOK-om? Čeka se potez Dinama, radi se o 11 mil. eura

Dinamo je nedavno podnio imovinskopravni zahtjev na suđenju Mamićima i tako izjavio da se smatra oštećenim, nakon što je gotovo čitavo desetljeće to poricao
Vidi originalni članak

Suđenje braći Mamić i još petorici optuženika u aferi Dinamo 2 unazad par mjeseci neočekivano dobiva nove 'spinove', a prema neslužbenim najavama slijedi još jedan. Naime, nakon što su se dva optuženika, Nikky Arthur Vuksan i Igor Krota, nakon samo godinu dana dolazaka na sudske rasprave u osječki Županijski sud, odlučili nagoditi s USKOK-om i priznati krivnju po točkama optužnice, navodno je i treći optuženik, i to Mario Mamić, spreman učiniti isto. Nije mu se, čini se, svidjelo saznati da klub od njega potražuje 11,4 milijuna eura i da bi taj iznos, ukoliko bude proglašen krivim, morao platiti odjednom. Upravo je toliko NK Dinamo naveo da potražuje od njega osobno u nedavno ispostavljenom imovinsko-pravnom zahtjevu, nakon što su deset godina poricali da su financijski oštećeni od strane optuženika.

NAKON NEKOLIKO GODINA ČEKANJA Naš Hajduk dobio tužbu protiv Zdravka Mamića. Bjegunac od pravosuđa mora platiti odštetu TI PITAŠ Koju su najveću glupost napravili reperi Vojko V i Grše? 'Mislim da je to javno'

Osim od Maria Mamića, NK Dinamo potražuje i 7,3 milijuna eura od Zdravka Mamića, 251 tisuću eura od Zorana Mamića, 181 tisućuća eura od Damira Vrbanovića, 1,8 milijuna eura od Sandra Stipančića. Svi će oni te iznose morati vratiti klubu, a u slučaju nagodbe s USKOK-om i priznavanja krivnje, iznose mogu vratiti u više navrata. Na stranu troškovi koje će imati za odvjetnike i sudske troškove koji su već sada, u prvoj godini suđenja, dosegli više stotina tisuća eura.

Slučajno ili ne, upravo ovih dana iz Osijeka je na Visoki kazneni sud poslan cijeli ogroman spis Dinamo 2 kako bi se na njemu odlučilo o već ranije postavljenom zahtjevu Maria Mamića da se ukloni zabrana raspolaganja imovinom koja je postavljena odmah nakon podizanja optužnice.

NAJBOLJI IGRAČ HNL-A Petković: Oštetio sam Dinamo i reprezentaciju, žao mi je. Derbi? Neću dozvoliti da me tuku... NOVI DETALJ VIDEO Sigur namjerno nagazio Petkovića prije nego što ga je kapetan Dinama udario nogom?

"Kako novih rasprava nema do siječnja, cjelokupni je predmet poslan na Visoki kazneni sud u Zagreb kako bi se tamo odlučilo o postavljenom zahtjevu odvjetnika Maria Mamića da mu se ukine zabrana raspolaganja imovinom. Nadležnost za tu odluku ima Visoki sud pa smo stoga predmet poslali u Zagreb" kazao je sudac Davor Mitrović, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku i predsjedavajući u slučaju Dinamo 2. O tome da li je Mario Mamić najavio nagodbu sa USKOK-om sudac kaže kako nema nikakva saznanja. Ukoliko se to dogodi Mario Mamić će ipak morati još jednom izaći pred suca Mitrovića i direktno iskazati svoju namjeru o nagodbi i priznavanju krivnje.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ignor 20.12.2023.

    Di su dokazi za namjestena prvenstva Mislim slusam citam kako se dinamo krao ali nigdje dokaza za namjestanje prvenstva ocito ovi doli imaju neke informacije  koje policija nema 

  • croatian from federation.. 20.12.2023.

    Boli njih ona stvar oni su se nagrabili.I oni daju primjer drugima kako mozes krasti i proci nekaznjeno.

  • xOOx 18.12.2023.

    boli zdravkeca pipi u domovini rvata

Komentiraj...
Vidi sve komentare