Obavijesti

Sport

Komentari 99

Naš Hajduk dobio tužbu protiv Zdravka Mamića. Bjegunac od pravosuđa mora platiti odštetu

Naš Hajduk dobio tužbu protiv Zdravka Mamića. Bjegunac od pravosuđa mora platiti odštetu

Sud je ustvrdio da je u nizu njegovih javnih nastupa Mamić očito imao namjeru prikazati Naš Hajduk kao kriminalnu, nesposobnu i manipulatorsku organizaciju, objavio je Naš Hajduk

VIDEO

Naš Hajduk? Oni me podsjećaju na Cosa nostru, oni su uzeli sebi za pravo da simbol Hrvata i Dalmacije uzimaju u svoje ruke i teroriziraju cijelu Hrvatsku na način Cosa nostre, rekao je Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, u jednoj u nizu brojnih konferencija koje je imao posljednjih godina.

Naš Hajduk je udruga navijača koju je osnovala Torcida i spomenuta udruga ima udio od više od 30 posto u vlasničkoj strukturi Hajduka. Prije nekoliko godina tužili su Zdravka Mamića zbog uvreda na njihov račun, a sada je došao i pravorijek. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa morat će platiti odštetu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Odlukom Općinskog suda u Splitu, Zdravko Mamić dužan je Našem Hajduku platiti iznos od 5.000 eura (37.672,45 kuna) uvećan za zatezne kamate.

Sud je ustvrdio da je u nizu njegovih javnih nastupa Mamić očito imao namjeru prikazati Naš Hajduk kao kriminalnu, nesposobnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj 'uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo'.

Osijek: Mami? otkazao punomo? odvjetnicima, rasprava prekinuta

Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka.

Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netočni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udrugu, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića.

Split: Zdravko Mamić fizički se sukobio s Ivom Begom

Podsjetimo, još jedno suđenje braći Mamić i ostalima za aferu 'Dinamo 2' u tijeku je u Osijeku. Uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Zdravko Mamić je, podsjećamo, 2018. pravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zbog izvlačenja 117 milijuna kuna iz Dinama

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...