To je to što me zanima!

Šestaku i Korošecu godina i 8 mjeseci, a Prlogu godina dana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon nepravomoćnih presuda svi su najavili žalbe. Optužnica je teretila Šestaka i Korošeca da su Prlogu namjestili poslove od 6 mil. kn, a on im je uređivao kuće
Vidi originalni članak

Bivšeg predsjednika Podravkine uprave Zdravka Šestaka i direktora nabave Darku Korošeca nepravomoćno su na Županijskom sudu u Zagrebu osudili na godinu i osam mjeseci zatvora, a Nevio Prlog je osuđen na godinu dana. Prloga nije bilo na izricanju presude jer, kako je rekao odvjetnik, nije mu bilo dobro. Svi su najavili i žalbe na presude, kojima se traži i da Šestak vrati 190.000, a Korošec 252.000 kuna. Svi su bili optuženi u slučaju Manager 2. 

Zdravko Šestak je rekao kako svi dokazu i iskazi svjedoka nedvojbeno ukazuju na to do da su ne samo on, već sva trojica, nevini te se nada da će to dokazati u žalbi. 

Optužnica je teretila Šestaka i Korošeca da su poslove vrijedne šest milijuna kuna između 2006. i 2008. godine namjestili Prlogu. Radilo se o adaptaciji Podravkine kinodvorane i rekonstrukciji kata jedne zgrade i uređenja ureda. Prlog je zauzvrat Šestaku navodno uredio garažu i nadstrešnicu te popločao dvorište, dok je Korošecu uredio apartman. 

Šestaka je, zajedno s bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, jedan od osmorice optuženih u slučaju Spice.  U tom ih se slučaju tereti da su tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • picuskin 12.10.2011.

    Kakav zatvor,treba ih poslati na Maldive na oporavak o našem trošku,to bi rasteretilo zatvore i onak su puni onih kaj su ukrali kruh i pelene ili se krivo prestrojili ili nedaj bože prošli kroz crveno.Čini se ipak da su to državni lopovi.Oni imaju drugi tretman.

  • blek stena 12.10.2011.

    Nebi oni u mojoj šumi tako jeftino prošli!

  • 12.10.2011.

    Hrvatska "pravna" drzava funkcionira ovak...za malo skidamo glavu...za puno...skidamo kapu...ser** se na nase zakone

Komentiraj...
Vidi sve komentare