To je to što me zanima!

Manolić: Tuđman je Božu Vukušića nazvao idiotom

Boži Vukušiću sude se za otmicu Petra Gudelja 1991. godine, navodnog suradnika jugoslovenske Službe državne bezbjednosti i Blagoja Zelića, čelnika te službe
Vidi originalni članak

Josip Manolić (91) svjedočio je u petak na Županijskom sudu u Splitu na suđenju Boži Vukušiću iz Zadvarja, tajniku Sabora za poratne žrtve i tajniku Beliburškog voda. Sudi mu se za otmicu Petra Gudelja 1991. godine, navodnog suradnika jugoslovenske Službe državne bezbjednosti i Blagoja Zelića, čelnika te službe u Splitu. Prema optužnicu zatočili su ih Vukušić i nepoznate osobe u selu Kreševo i pustili za mjesec dana Gudelja, a Zelića nešto kasnije. Manolić je svjedočio kao čelnik Ureda za zaštitu ustavnog poreka o odgađajima s početka 1990-ih godina, piše Slobodna Dalmacija.

- Tadašnjem predsjedniku Tuđmanu sam kazao kako se radi o osobama iz našeg sustava te da se sumnja na Vicu Vukojevića i Božu Vukušića. Tuđman je kazao 'kad s idiotima imaš posla takver se stvari događaju'. Tada se nije smjela dogoditi niti jedna afera koja bi pogršala položaj Hrvatske na međunarodnom planu, ispričao je Manolić. 

Suđenje se nastavlja u svibnju.

>>>Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ljutatrava 14.03.2011.

    Bravo za Mannolića i admina.. Nadam se da nisam prekršio ni jedno pravilo po adminu.Istina boli,zar ne?

  • ljutatrava 13.03.2011.

    ****admin**** Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 1. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • zera 13.03.2011.

    Tđman+Milošević+Izezbegović=RAT

Komentiraj...
Vidi sve komentare