To je to što me zanima!

Karta američkih napada: Ove mete je Trump gađao u Siriji

U tri napada, savezničke snage ispalile su više od sto raketa na Siriju. Gađali su istraživački centar za kemijsko oružje, dva skladišta kemijskog oružja i važni zapovjedni centar
Vidi originalni članak

Američki ministar obrane Jim Mattis i američki general Joseph Dunford objavili su u subotu u Washingtonu da su napadi izvršeni na tri postrojenja: istraživački centar za kemijsko oružje u blizini Damaska, skladište kemijskog oružja u blizini Homsa te još jedno skladište kemijskog oružja kao i važno zapovjedno mjesto kod Homsa ističući da se radi o "jednokratnom napadu".

PRVA SNIMKA NAKON NAPADA

PRATITE UŽIVO Oglasio se Pentagon: Napadi u Siriji bili precizni i učinkoviti

Prema Pentagonu SAD i saveznici ispalili su više od 100 raketa na Siriju i radi se o "jednokratnom napadu" nakon dokaza da su snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada odgovorne za napad kemijskim oružjem.

Napad je izveden u 3,00 sata po srednjeeuropskom vremenu raketama s brodova i zrakoplova. Pentagon nije mogao potvrditi koliko je raketa pogodilo ciljeve.

PUTIN LJUT ZBOG NAPADA 'Povijest će još presuditi. SAD kriv i za masakr u Jugoslaviji'

- Odredili smo ciljeve kako bismo umanjili rizike za ruske snage - kazao je Dunford dodajući da je američka vojska najavila Rusiji korištenje zračnog prostora.

Rusija tvrdi kako su sirijske protuzračne snage oborile 71 od 103 krstareće rakete.

STRAH ZA NAJBLIŽE Sirijac u Hrvatskoj: Gađali su grad u kojem živi moja obitelj

Sirijski izvori tvrde da je napadnuta i zračna baza Al Širaj zapadno od Damaska u Al Dimasu u blizini libanonske granice kao i postrojenje u Masjafu oko 170 km sjeverno od Damaska, vojna skladišta u istočnoj regiji Kalamun, područje Kisveh južno od Damaska i brdsko područje Kasjun iznad glavnog grada.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • jerrome 14.04.2018.

    Čitam: " Nažalost, rat je počeo! SAD, Britanija i Francuska ispalili 180 tomahawki na Siriju. Rusi su ih sve oborili! Sat vremena prije nego što su istražitelji organizacije UN OPCW stigli u Siriju ispitati je li bilo kemijskog napada od strane Assada, NATO vojska sa svojim saveznicima Britanijom i Francuskom, krenula je bombardirati Siriju. Ispalili su 180 raketa Tomahawk od kojih je više od 100 usmjereno na civilne objekte. Svih 180 tomahawka je srušeno.... Zadnja vijest / U samo sat vremena Rusi su sprašili cionističku koaliciju, spržili 180 tomahawki i poručili im da se ne igraju rata! Napad koji je trebao trajati više dana misteriozno je trajao samo jedan sat. U igru je ušao veliki broj ruskih aviona i odmah je započelo povlačenje bankarske vojske. Rusi su zaprijetili da će usred NATO flote na Sredozemnom moru lansirati hipersonični projektil megatonske snage koji ide 7000 milja na sat." - što je tu istina? Što je Fake news? Očigledno traje i informacijski rat i ničemu objavljenom u medijima ne može se zapravo vjerovati.

  • Symbian 14.04.2018.

    Ha ha .. bradonje nisu zadovoljni --- > Jaysh al-Islam Militants Call US-Led Strikes on Syria "Farce"

  • greenday 14.04.2018.

    Ameri kazu da su ispalili 105 raketa a 3 mjesta i pokazali su slike kako su izgladali prije i poslije napada: "76 missiles – “Barzah Research and Development Center” 22 missiles – “Him Shinshar Chemical Weapons Storage Site” 7 missiles – “Him Shinshar CW Bunker”" Mene zanima, zašto su ispalili 76 krstarecih projektila na 3 zgrade?

Komentiraj...
Vidi sve komentare