To je to što me zanima!

Maras: Poduzetnicima tri puta više novca nego prošle godine

Ove godine obrtnici i poduzetnici na raspolaganju imaju poticaje u vrijednosti od 4,37 mlrd. kn, od čega je za izravne bespovratne potpore osigurano 3,93 mlrd.kn
Vidi originalni članak

Iznos namijenjen za poduzetnike ove je godine tri puta veći nego prošle godine. Na raspolaganju im je 4,3 milijarde kuna. Imamo 33 programa u kojima svaki poduzetnik može pronaći nešto prostora za sebe, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju Poduzetničkog impulsa 2015. u požeškoj Gimnaziji. 

Dodao je kako se iznosi potpora kreću od 10 000 kuna do 15 milijuna kuna koliko iznosi bespovratna potpora za velike investicije. Maras je uvjeren kako će interes poduzetnika biti velik te da će se ulaganjem tog novca otvoriti nova radna mjesta. 

– U protekle tri godine uložili smo dvije milijarde kuna i time direktno utjecali na otvaranje 12 000 radnih mjesta. Drastično smo smanjili papirologiju potrebnu za prijavu za natječaj. Potreban je samo jedan papir, a ne 20 kao ranije. Ovo će biti veliki vjetar u leđa poduzetnicima. Motiviralo nas je što su nam na raspolaganju sredstva EU – zaključio je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • gazimar 10.03.2015.

    Kolke pare, a nama loše??

  • Duro 06.03.2015.

    Prvo ih dokrajci i ubije a onda im daje ljekove. Nis koristi, samo predizborna propaganda. Uvede PDV po racunu, izgubi 100.000 poduzetnika pa se hvali sa "naplati pa plati PDV" i sl. sranjima.

  • dalbon 05.03.2015.

    samo vi davajte poduzetnicima da se bogate a oni ce radnicima davat minimalac od kojeg se ne mogu ni rezije platit pa ima li iko pameti u ovoj drzavi kazu treba zaposljavat ljude pa pogledajte koliko slobodnih mijesta na berzi rada ima al nece ljudi da rade jer od tae place koje davaju ti vasi poduzetnici ne mogu zivit kad ce vam to bit jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare