To je to što me zanima!

Marić će predvoditi izaslanstvo RH na skupštini SB-a i MMF-a

Kako su u četvrtak izvijestili iz Ministarstva financija, u hrvatskom su izaslanstvu predstavnici ministarstava financija, pomorstva, prometa i infrastrukture te Hrvatske narodne banke (HNB)
Vidi originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić predvodit će od 6. do 9. listopada hrvatsko izaslanstvo na godišnjoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja se održava u Washingtonu.

Kako su u četvrtak izvijestili iz Ministarstva financija, u hrvatskom su izaslanstvu predstavnici ministarstava financija, pomorstva, prometa i infrastrukture te Hrvatske narodne banke (HNB).

Tijekom godišnje skupštine hrvatsko će izaslanstvo održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke. Ministar Marić će se, među ostalima, susresti s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Cyrilom Mullerom, direktorom Svjetske banke za operacije u zemljama članicama Europske unije za Europu i srednju Aziju Arupom Banerjiem te izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom.

Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje u postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Hrvatske sa Svjetskom bankom, navode iz Ministarstva financija.

Hrvatsko će se izaslanstvo sastati i s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poulom M. Thomsenom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthonyem De Lannoyom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Khaledom Sakrom, s kojima će razgovarati o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, poput sastanka s predsjednikom Inter-američke banke za razvoj Luisom Albertom Morenom, guvernerom Razvojne banke Vijeća Europe Rolfom Wenzelom te prvim potpredsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj Philipom Bennettom.

Ovogodišnja skupština Svjetske banke i MMF-a okupit će visoka državna izaslanstva iz 189 zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kokaza10 06.10.2016.

    Ode Marić da nas proda do kraja!

  • maxim m 06.10.2016.

    jel zna marić pročitat cifru za koju će zadužit državu...

  • efteling 06.10.2016.

    Puno je kritika na racun MMF-a.Neke su istinite ali neke i nisu.MMF ima za cilj uskladiti razlicite valute,time pospesiti trgovinu,spasavanje proracuna sa finansijskom inekcijom i naravno uslovima kredita koji su cesto i sporni...Ali zamisli svet bez MMF-a?Bio bi to haos...S druge strane drzave su same odgovorne za sva dogadjanja u njima.Ne moze MMF da ti pruzi odlican zivot bez da i ti nesto ne uradis...I tu dolazimo na problem stvaranja nove vrednosti.Cak bih rekao konkurentne nove vrednosti jer je treba nekome i prodati...Sto tu trpas Pupovca Ivu?Ceo svet je nakaradno postavljen.Slobodna trgovina bi bila spas za mnoge zemlje koje koriste usluge MMF-a ali nje nema...Recimo najveci paradoks je proizvodnja hrane.Siromasne zemlje su cenom najkonkurentnije ali ne mogu doci na Zapadno trziste zbog subvencija istih za proizvodnju sopstvene hrane.Ako ni to ne pomogne onda izmisle propise za hranu koje retko ko moze slediti i eto razlike izmedju bogatih i onih drugih.Tu MMF ne moze nista uciniti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare